Вход към виртуалната реалност с новия брой на HiComm

  • 10 февруари 2016 11:33

  • 1700
  • 0
Вход към виртуалната реалност с новия брой на HiComm
©

През 2012 г. 18-годишният Палмър Лъки, превзел мазето на родителите си, успява да даде началото на една от технологичните революции, които ще променят света още тази година - виртуалната реалност. Въпреки че концепцията далеч не е нова, едва през 2016 ще видим първите наистина качествени и високотехнологични джаджи, които ще ни пренесат в световете на нашата фантазия - Oculus Rift, HTC Vive, Samsung Gear VR и много други. Какво носят тези устройства обаче е въпрос с по-сложен отговор, който е основната тема във февруарския брой на сп. HiComm.

На първо време виртуалната реалност ще се отрази най-вече на видеоигрите, като даде изцяло нова платформа на играчите и разработчиците, в която да развиват уменията и креатвиността си. Повече за тази тема разказва Илия Темелков, докато Иван Георгиев ще се фокусира върху възможностите, които отваря виртуалната реалност за рекламния бизнес. В коричната тема Виктор Джамбов пък обръща внимание на евентуалните последици, които виртуалните светове ще имат върху реалния свят. Темата продължава със селекция на най-добрите VR игри, които очакваме с нетърпение, както и най-интересните книги, в които виртуалното играе съществена роля.

Българската следа в темата и броя са компаниите Intugames и Home2U. Intugames разработва специален софтуер за играене на видеоигри във виртуалната реалност и в момента е част от тримесечна програма за стартъпи в Силициевата долина. Home2U пък използва VR технологии при покупката и продажбата на имоти по иновативен начин, който е без еквивалент.

Технологичният свят никога не спи и изложението CES, което се проведе в началото на януари в Лас Вегас е доказателство за това. Там бяха представени някои от най-интересните нови технологии и устройства, които вероятно ще подаряваме за Коледа. В HiComm се фокусираме върху най-интересните автомобили, телевизори и джаджи, предсатвени на изложението.

Списанието вече е в разпространителската мрежа, като може да се поръча и онлайн. В него са включени още съвети за управление на стресиран екип, хронология на най-интересните космически събития през годината, както и предварителен поглед към Дедпул - един от най-забавните филми тази година.

Търсете сп. HiComm в разпространителската мрежа, по-добрите бензиностанции и онлайн в store.bg.


Последвайте канала на

Novini.bg
1700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини