Румен Петков: Реформаторите са укрили близо 90 707 лева приходи от дарения

  • 10 февруари 2016 08:01

  • 1065
  • 2
Румен Петков: Реформаторите са укрили близо 90 707 лева приходи от дарения
© Булфото

Заместник-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в се възползва от правото си на отговор след вчерашното интервю на депутата от РБ Антони Тренчев за "Здравей, България".

По думите на Петков се е потвърдило твърдението му, че Реформаторите са укрили близо 90 707 лева приходи от дарения.

"След като внимателно проследих участието на народния представител от Реформаторския блок Антони Тренчев в изданието на Вашето предаване „Здравей, България“ от 09.02.2016 година, считам, че данните за това, че дясното политическото обединение е представило отчет, съдържащ некоректна информация пред Сметната палата, бяха публично и окончателно потвърдени. Преценката ми се базира на конкретните тези, заявени от господин Тренчев в национален ефир", написа Петков до Нова телевизия.

Във вторник в „Здравей, България“ Антони Тренчев заяви следното: "Колегите от ДСБ , които отговаряха за счетоводството по времето на последните избори, са превели от тяхната партийна сметка на сметката на коалицията 78 000 лева. Това са си техните пари от дарения, от субсидии, от членски внос. Те са по банкова сметка. Това са чисти пари с ясен произход, за ясна цел. По някаква причина счетоводителят е сбъркал и вместо 78 000 лева, е отбелязал, че са преведени 3 000 лева. Има и няколко проблема с дарения, които не са точно попълнени от самия дарител декларациите и са закъснели. Това е „голямата“ драма".

"Посоченият цитат ми дава основание да смятам и че дебатът по темата за това - извършил ли е Реформаторският блок нарушения при отчета на финансирането си пред Сметната палата - за окончателно приключен. От тук нататък думата трябва да имат компетентните органи. Приветствам новия жанр „Отговор на правото на отговор“ и не считам за необходимо да давам своя принос в такова безбъдие", изтъква Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1065 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СБОГОМ БКП

2016.03.20 | 19:02

1
МРЪСНА, ЧЕРВЕНА СГАН - САМО ВЪЖЕТО НА ШИЯТА ЩЕ ВИ ОПРАВИ - ВЪШКИ

2016.03.20 | 19:02

2
Мечти на един идиот

Добави коментар

Водещи новини