Трима са кандидатите за ректор на Стопанската академия в Свищов

  • 09 февруари 2016 17:28

  • 1628
  • 1
Трима са кандидатите за ректор на Стопанската академия в Свищов
©

Трима са кандидатите за ректор на Стопанската академия в Свищов, съобщи  проф. Марияна Божинова, временно изпълняващ длъжността ректор.

Тя беше назначена със заповед на министъра на образованието от 04.12.2015 година с мандат за организиране и провеждане на избори за нов ректор и нови ръководни органи на академията. На провелото се общо събрание по списъчен състав, в залата са присъствали 110 души.

В дневния ред на заседанието са били издигнати кандидатури за ректор на Стопанска академия за мандат 2016-2020 година. Издигнати са били номинациите на проф. д-р Андрей Захариев, доц. д-р Иван Марчевски и проф. д-р ик.н. Таня Горчева. В двудневен срок тримата кандидати трябва да депозират своите програми и виждания за развитието на висшето училище, които ще бъдат публикувани на сайта на СА"Д.А. Ценов".

Изборът за ректор ще се състои на 16 февруари на заседание на Общото събрание, което ще започне в 9.00 часа, уточни проф. Божинова.

Тя е вторият временен ректор, назначен от Министерството на образованието, след като изборът на проф. Теодора Димитрова за ректор през пролетта на миналата година беше обявен за нелигитимен със заповед на тогавашният министър на образованието проф. Тодор Танев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.09 | 20:07

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини