Главен инспектор Валентин Николов е "Пожарникар на годината" (галерия)

  • 09 февруари 2016 16:01

  • 1786
  • 0
Главен инспектор Валентин Николов е "Пожарникар на годината" (галерия)
© Булфото

Главен инспектор Валентин Николов, началник на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Дългопол е бил отличен днес за "Пожарникар на годината" - 2015 г., съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пред присъстващите на церемонията Николов е заявил, че неговото отличие е награда за труда на всички огнеборци от районната служба. По думите му формулата за успех в тази мъжка професия се крие в трудолюбието и дисциплината. През февруари миналата година под негово ръководство са извършени многобройни спасителни операции при наводненията на територията на община Дългопол, посочват от МВР.

Главен инспектор Валентин Николов лично е участвал в евакуацията на седем болни и трудно подвижни хора от наводнените 65 домакинства.

Създава и координира временен център за настаняване до оттегляне на високите води. По негова инициатива и под негово ръководство са евакуирани и спасени 135 човека от селата Величково и Цонево, които са били застрашени от високи приливни води, изпуснати от язовир Цонево.

Още 12 пожарникари, представители на местната и изпълнителна власт и доброволци са били отличени днес. На тържеството са присъствали министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, политическото ръководство на МВР, областните управители на Русе и Велико Търново, представители на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", бивши директори и служители на главната дирекция.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини