Джамбазки: Гръцкото правителство е длъжно да прекрати незаконната блокада

  • 09 февруари 2016 14:20

  • 1359
  • 2
Джамбазки: Гръцкото правителство е длъжно да прекрати незаконната блокада
© Булфото

"Тази наглост започва вече да минава всякакви граници. Гръцкото правителство е задължено до прекрати незаконната блокада на граничните пунктове от тяхна страна. Това, че не го правят, на мен ми говори, че те бягат от своята отговорност и не искат да имат вътрешнопартийни, политически разправии, но това си е изцяло техен проблем".

Това заяви българският представител в Европейския парламент и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в Благоевград. "Уважавам тяхното право на протест, но не и когато то е за сметка на нашите сънародници", добави той.

Според него вината е изцяло на гръцкото правителство, което "скандално нарушава поне един международен договор - договорът от Лисабон от 2007 г. в частта му за свободно придвижване на стоки, капитали и хора през държавните граници".

"През 2009 г. сметките на Българската стопанска камара са за нанесени щети на българската икономика в размер на 30 млн. евро. 2010 година щетите се изчисляваха на по 10 млн. евро загуби на ден за икономиката ни. Много български превозвачи и транспортни фирми са блокирани заради протестите и понасят щети в размер на милиони евро, без да имат никаква вина", коментира още Джамбазки.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1359 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
име

2016.02.10 | 04:20

2
това е икономическа блокада .това при цар Симеон е довело до война . сега поне да отзоват дипломатите ни от гърция

2016.02.09 | 21:33

1
Гърците за разлика от нас се борят срещу капитала.

Добави коментар

Водещи новини