Метъл иконата UDO DIRKSCHNEIDER пристига за едно специално шоу у нас!

  • 08 февруари 2016 17:46

  • 1208
  • 1
Метъл иконата UDO DIRKSCHNEIDER пристига за едно специално шоу у нас!
©

Метъл иконата Удо Диркшнайдер потегля на едно наистина историческо турне. Започващ в края на февруари и планиран чак до края на август, турът “Back to the roots” e буквално... „завръщане към корените“ за 63-годишния тевтонски титан на тежкия саунд.

Защото в него ще звучат САМО старите парчета на „Аксепт“, изпяти от Удо за последен път. За наша радост, това събитие в метъл историята ще има спирка и в София. Така верните фенове на Удо у нас ще могат да чуят „Princess Of The Dawn“, „Balls To The Wall“ и „Metal Heart“ в оригиналното изпълнение на гласа, допринесъл толкова за култовия статус на „Аксепт“, колкото и стоманените рифове на Волф Хофман.

„Все още се забавлявам много, докато пея тези песни на живо. – признава Удо – Разбира се, те са голяма част от моя живот и от моя глас. Но в живота идва момент, когато трябва да затвориш една глава от книгата. Имаше много слухове и спекулации около „Аксепт“, затова реших да направя това свое последно музикално изявление по въпроса. Едно цяло шоу, само със старите парчета, за един последен път.“

Немският метъл ветеран, родом от Вупертал, избухна с бившата си банда „Аксепт“ в началото но 80-те години и си спечели армия от безотказно предани фенове от вече няколко поколения. Сега, 30 години по-късно, той затваря тази голяма страница от кариерата си завинаги и именно поради тази причина – за да не става объркване с групата му U.D.O. – турнето е под името „DIRKSCHNEIDER“

От 2017 г. нататък Удо вече ще изпълнява на живо само материал от репертоара на U.D.O., с които за повече от 18 години е натрупал достатъчно добри песни, включително класики като „Animal House“, „Timebomb“, „Man And Machine“, а последният му албум „Decadent” излезе миналата година. Най-впечатляващото е, че Удо не показва ни най-малък знак на умора и продължава напред като истински стоманен воин, за когото възрастта няма никакво значение.

Специални гости:
За да даде още повече стойност на феновете, Удо е привлякъл цели две загряващи групи – интересната инди банда „Палас“ и канадските метъл ветерани от Торонто „Енвил“. Така с техните сетове и над двучасовото шоу на Диркшнайдер в София ще се заформи цял метъл мини-фестивал!

Билети:
Билетите са в продажба от понеделник, 8 февруари, като първите 500 ще са на специална цена от само 40 лв.! Следващите са на цена 50 лв., а в деня на концерта (ако има останали, което е малко вероятно) - 60 лв.

Интересът е много голям, така че съвсем искрено ви съветваме да побързате, ако искате да споделите това уникално изживяване – да тресем глави на “Balls to the wall” заедно с Удо за последен път!

17 март 2016 г.
четвъртък
зала „Универсиада“
19:00 ч.

Последвайте канала на

1208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.10 | 09:58

1
DIRKSCHNEIDER...brutal icon in my life! Stay forever in my mind!

Добави коментар

Водещи новини