Да бъде въведено обучение за действие при екстремни ситуации, предлагат от АБВ

  • 08 февруари 2016 17:41

  • 973
  • 0
Да бъде въведено обучение за действие при екстремни ситуации, предлагат от АБВ
© Булфото

В новия Закон за резерва на въоръжените сили да бъдат включени курсове за военно-техническа подготовка за младежи и девойки, навършили 18 години, предлагат от парламентарната група на АБВ. Това съобщи във Велико Търново народният представител ген. Михо Михов.

По думите му времетраенето на курсовете за подготовка на младите хора при екстремни и военни ситуации е въпрос на обществена дискусия.

Приетият в края на миналата година План за изграждане на въоръжените сили предвижда до 2020 година съставът на Българската армия да бъде не повече от 40 хиляди души и не по-малко от 37 хиляди, посочи ген. Михов, цитиран от БТА.

За този период в Българската армия трябва да са налични 102 танка, 29 бойни самолета и 7 бойни кораба. Планът предвижда и структурни промени, като създаването на сили за специализирани операции и планинско-десантни части, уточни той.

В партия АБВ предстои пълен цикъл от отчетно-изборни конференции, които трябва да приключат до април, каза Николай Илчев, член на Изпълнителния съвет към партията. На тях ще бъдат обсъдени промени в устава, както и номинации за предстоящите президентски избори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
973 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини