КЕВР утвърди график за планови проверки през 2016 г.

  • 08 февруари 2016 16:30

  • 1090
  • 1
КЕВР утвърди график за планови проверки през 2016 г.
© Novini.bg

С решение на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ са утвърдени графиците за планови проверки през 2016 г. в секторите "Електроенергетика", "Топлоенергетика", "Природен газ" и "ВиК услуги". Това се посочва в прессъобщение на комисията.

Проверките са на основание на Закона за енергетиката и Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, съгласно които КЕВР осъществява контрол в предвидените от закона случаи. Проверките са на широк географски принцип и включват както по-големи, така и по-малки дружества на територията на цялата страна.

В сектор "Електроенергетика" ще бъдат извършени на място пет планови проверки за спазване на условията на издадените лицензии на енергийните дружества. В сектор "Топлоенергетика" ще бъдат проверени седем големи и средни енергийни дружества, като ще се проследи спазването на условията на издадените лицензии.

Седем ще са плановите тематични проверки и на енергийни дружества в сектор "Природен газ", от които три ще са комплексни проверки на място за изпълнение на лицензионните условия, а четири - тематични. В сектор "ВиК услуги" са заложени осем планови проверки на големи, средни и малки ВиК-оператори.

Успоредно с утвърдените планови проверки, контролната дейност на КЕВР през 2016 г. включва и извършване на извънредни проверки на дружества, в случаите на получавани сигнали за нередности, публикации за нарушения на лицензионната дейност, както и проверки след сезиране на Комисията при възникване на извънредни обстоятелства от важен обществен интерес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1090 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.09 | 18:38

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини