Германците се запасяват с електрошокови пушки за самозащита

  • 08 февруари 2016 16:03

  • 2878
  • 1
Германците се запасяват с електрошокови пушки за самозащита
© GettyImages/Gulliver

След парижките атентати от ноември и новогодишните сексуални посегателства в Кьолн германците са започнали да се запасяват с оръжия за самозащита като електрошокови пушки. Това е добра новина за чешкия производител на такива оръжия, който е практически монополист на производството и доставката им, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Пражката фирма "Евросекюрити продъктс" (ЕСП) е засипана с нови поръчки от Германия за електрошокови пушки и не може да насмогне на търсенето.

Собственикът на компанията Бретислав Костал каза, че броят на поръчките е започнал да расте с бясно темпо през септември. Фирмата е доставила миналата година общо 25 000 пушки на германския - 15 000 от тях само за последните й четири месеца.

"Производственият ни капацитет е 3000 бройки на месец. Сега разширяваме призводствената база, за да можем да увеличим бройката до 4000", каза той.

Нараства интересът и към други оръжия за самозащита, като газови пистолети, лютив спрей и пр.

Електрошоковите пушки могат да обезвредят хора или животни и са разрешени за продажба само в няколко страни от ЕС, включително Чехия Полша, Словакия, Франция, а скоро ще бъдат разрешени и в Италия. ЕСП е първият производител, който отговори на изискванията на новите германски регулации през 2012 г., и твърди, че владее около 90 процента от националния пазар.

Последвайте канала на

Калина Христова
2878 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
someone

2016.02.10 | 21:24

1
най-добре да върнат в производство STG44.

Добави коментар

Водещи новини