Протест в Стрелча преди делото по искането на Евстатиев за освобождавене под гаранция

  • 07 февруари 2016 15:34

  • 2215
  • 1
Протест в Стрелча преди делото по искането на Евстатиев за освобождавене под гаранция
©

Мащабен протест подготвят жителите на Стрелча срещу Иван Евстатиев, ден преди поредното заседание на районния съд в Панагюрище по искането на бившия кмет на средногорската община да бъде пуснат под гаранция. Евстатиев бе задържан и обвинен в изнасилването на 16-годишно момиче, но получи инсулт в ареста и бе настанен в болницата в Пазарджик.

Митингът е насрочен за 17.30ч. в четвъртък, а делото ще се разглежда на следващия ден от 13часа. Видимо върху съда и прокуратурата се оказва огромен натиск Евстатиев да бъде освободен, като се използват здравословни причини, но ние не вярваме, че той е толкова болен, колкото искат да го изкарат. Как може до преди ареста да е здрав като бик, да яде и да пие , да изнасилва, а сега изведнъж тежко болен, гневни са в Стрелча.

Предшественикът на Евстатиев като кмет на Стрелча в периода 2007-2011г. Ильо Ильов твърди, че с други негови съграждани са видели Евстатиев да наднича от прозореца на болничната си стая след края на предишното съдебното заседание, което се проведе в неврологичното отделение на пазарджишката болница, където в момента се намира обвиняемия. Именно поради това в средногорския град смятат, че заболяванията на Евстатиев са манипулация, за да излезе на свобода след като бъде изписан от болницата, пише 24 часа.

Протест ще има и в петък пред сградата на съда в Панагюрище, когато съдия Диана Стателова трябва да вземе своето решение да освободи ли Евстатиев, или да потвърди мярката " задържане под стража". Междувременно братът на обвиняемия - Динчо Евстатиев, заяви по Нова телевизия, че брат му носи морална вина, но законово е невинен по повдигнатите му обвинения. Родителите на изнасиленото момиче на този етап отказват всякакъв контакт с медиите. По информация на техни близки с дъщеря им работят психолози, като надеждите са момичето в най-скоро време да се върне в училище и преодолее тежката психическа травма.

Последвайте канала на

2215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
е

2016.02.07 | 18:27

1
Камъните падат,падат от......

Добави коментар

Водещи новини