Всяка година родителите дават десетки милиони за допълнителни уроци

  • 07 февруари 2016 13:55

  • 2096
  • 3
Всяка година родителите дават десетки милиони за допълнителни уроци
© Булфото

Всяка година родителите на ученици отделят десетки милиони левове за допълнително обучение. Изследване сочи, че близо половината ученици в 7-ми и 12-ти клас ходят на уроци преди кандидатстване, информира бТВ.

В случаите, когато родителите не могат да отделят време на децата си, прибягват до частни образователни центрове. Таксата е средно около 300 лева на месец.

Според Десислава Павлова, мениджър на образователен център, децата започват да изпитват трудности, когато в програмата навлязат разказвателните предмети. Те не могат да разказват, това ги плаши. Прочитат урока и ако не го разберат, започват да го наизустяват.

След четвърти клас учениците „навлизат в релсите, започват да вървят по един утъпкан път и да свикват, че урокът трябва да се научи и да се разкаже, казва Катерина Димитрова, начален педагог.

Често се налага уроците да се обясняват още веднъж. Понякога педагозите трябва да обясняват и абсурди.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2096 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тото

2016.02.18 | 16:24

3
Имам познати учители , които по този начин си изкарват добри пари,и никъде не се отчитат.Работят си на ,,черно,, , лъжат родителите , че на детето им трябват допълнително часове и те ще му ги осигурят.Предполагам ,че много от Вас също познават такива ,,учители,,.

2016.02.18 | 16:24

2
В училищата не е възможно да се подготви добре детето, трябват допълнително часове, даже и при същите учители. В България е така.

2016.02.18 | 16:24

1
Има деца, за които единственият начин да научат нещо е индивидуалната работа. Моето дете от предучилищна ходи на уроци и, ако не ходеше, щеше да е неграмотно. Не, че не мога да му покажа как се пишат буквите и цифрите, но е невероятен инат, аз съм с по-благ характер и не мога да го накарам. Намерих лесното. Пратих го при опитна учителка, при която няма лигавене, няма не мога, няма не искам. Парите, дадени за уроци, са най-смислено похарчените пари от семейния бюджет.

Добави коментар

Водещи новини