Братът на Евстатиев: Той носи морална отговорност

  • 06 февруари 2016 19:39

  • 3674
  • 3
Братът на Евстатиев: Той носи морална отговорност
©

Близките на обвинения в изнасилване бивш кмет Иван Евстатиев смятат, че той носи морална отговорност, но не и вина за престъпление. Самият бивш политик заявил, че му е подготвен капан, съобщава "Нова телевизия".

Динчо Евстатиев смята, че брат му е в много тежко състояние и незабавно трябва да бъде освободен с по-лека мярка, за да се лекува. Той е юрист и също е бил кмет на Стрелча през 90-те години.

"Казват, че моят брат не е болен и иска да заблуди правосъдието. Той не ме познава и не може да говори. А това не е Стрелча. Стрелча е много по-голяма и реално трябва да се изчакат нещата като доказателства", коментира пред камерата на телевизията Динчо Евстатиев. 

Протестиращите от Стрелча обаче са на друго мнение.

А по думите на брат му, самият Евстатиев е бил убеден, че обвинението срещу него е нагласено, спомня си брат му и заявява, че във всичко това вижда "ярък отттенък на политическа саморазправа".

Защитата на Иван Евстатиев в лицето на адвокат Ташенка Колчева също ще пледира "невинен" в хода на процеса. Защитникът заяви, че ще сезира специализираната прокуратура.

Последвайте канала на

3674 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
динко евстатиев

2016.03.22 | 23:04

3
Абе не ме интересува, но ми харесва това че го защитава, защото кой не би защитил брат си ако стане подобно нещо..но иначе са боклуци всичките от евстатиевия род
Веселин Василев

2016.03.22 | 23:01

2
Брат брата не храни ала го брани.
оня

2016.02.11 | 11:09

1
АБЕ ТОЙ ДА МИНЕ ПРЕЗ ПАНДИЗЧИЙТЕ ПЪК ПОСЛЕ НЕКА ДА Е МОРАЛНА ОТГОВОРНОСТ.

Добави коментар

Водещи новини