Кметът на италианския град Бриндизи бе арестуван за корупция

  • 06 февруари 2016 17:53

  • 1263
  • 0
Кметът на италианския град Бриндизи бе арестуван за корупция
©

Кметът на италианския град Бриндизи с население 90 000 души бе арестуван тази сутрин по подозрения в корупция във връзка с управлението на градските отпадъци, съобщи прокуратурата, цитирана от Франс прес.

56-годишният журналист Мимо Консалес, който бе избран през 2012 г. с подкрепата на левоцентристите, е поставен под домашен арест. Същата мярка за неотклонение е поставена на консултант, а предприемач е под съдебен арест. Властите, които започнаха поредица от обиски тази сутрин, подозират тримата в корупция, злоупотреба със служебно положение, длъжностно присвояване и измама, пише БТА.

Разследването е насочено главно към общинския център за компостиране. Консалес е заподозрян, че е позволил на инсталацията да продължи да работи, въпреки че се е била превърнала в "същинско сметище", обясни прокурорът на Бриндизи Марко Динаполи. В замяна на това дружеството, което управлява компостиращия център погасило с пари в брой свързани с кмета дългове. Консалес вече бе в съда вчера за изслушване по дело, в което е обвинен в злоупотреба със служебно положение, защото поверил управлението на общински услуги на своя бивша фирма.

Последвайте канала на

1263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини