Мощно земетресение в Южен Тайван. Вижте драматични кадри от него (снимки+видео)

  • 06 февруари 2016 06:59

  • 9928
  • 2
Мощно земетресение в Южен Тайван. Вижте драматични кадри от него (снимки+видео)
© Getty Images/Guliver

6,4 по Рихтер разтресе Тайнан в Южен Тайван тази нощ. Епицентърът на силния трус е бил на 42 километра североизточно от град Гаосюн, на югозападното крайбрежие на островната страна. Земетресението е станало на дълбочина от 17 километра, посочва ТАСС. Според Асошиейтед прес дълбочината е била 10 километра, съобщава БТА.

Заради труса в югозападния град Тайнан има рухнали и частично срутени сгради, предадоха Ройтерс и ТАСС. Пет големи сгради в града са тежко пострадали от труса, допълва ТАСС. В жилищен комплекс се срути 17-етажен блок, а друг 16-етажен блок беше частично разрушен. Сериозно пострадали са и търговски комплекс и 7-етажна сграда. Градската управа на Тайнан е създала кризисен щаб, посочва тайванският в. "Чайна пост", цитиран от Ройтерс.

Тайнан е град с двумилионно население. Седем души са загинали, а над 380 са приети в болници след силното земетресение, предадоха световните агенции. Президентът на Тайван Ма Индзю пристигна в пострадалия град и призова спасителните екипи положат всички усилия, за да спасят хората, които може да са под развалините на рухнали здания.

Първоначално беше съобщено, че трусът е с магнитуд 6,7, но после сеизмолозите го коригираха на 6,4. След пърия трус имаше два вторични, чийто магнитуд беше 4,3 и 4,5.

След земетресението драматични кадри наводниха социалните мрежи.



 

Последвайте канала на

Десислава Станева
9928 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселяка

2016.02.07 | 16:51

1
Явно корупцията и там е издигната в култ. След толкова много привлечени капитали, да се допусне строителство със съмнително качество си е направо убийство. Да са взели поне малко от японците, там дори и при 7,5 няма повредена сграда.
Пешо манафа

2016.02.07 | 16:51

2
С Япония никой не може да се мери!

Добави коментар

Водещи новини