Творби от прочутия музей "Майол" в Париж може да гостуват в "Квадрат 500"

  • 05 февруари 2016 16:49

  • 1512
  • 0
Творби от прочутия музей "Майол" в Париж може да гостуват в "Квадрат 500"
© Булфото/Архив

Изложба с творби от прочутия музей "Майол" в Париж, в който се съхранява голяма колекция от произведения на френския скулптор и художник Аристид Майол /1861-1944/ може да гостува в новата Национална галерия "Квадрат 500". Възможността за експозицията са обсъдили днес на среща в Министерството на културата /МК/ министър Вежди Рашидов и френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, съобщава пресцентърът на ведомството.

Дипломатът е припомнил, че парижкият музей сега е в ремонт. Според него това е възможност част от творбите на големия френски скулптор да бъдат представени в "Квадрат 500".

Ако успеем да организираме изложбата, интересът сред ценителите ще е сравним с любопитството, което предизвикаха "Метаморфози" на Огюст Роден и експозицията на произведения от края на 19-и и началото на 20-и век от колекцията на "Пти Пале", е посочил посланикът.

Министър Рашидов е казал, че изключително много цени скулптора, но е отбелязал, че за да бъде организирана в София голяма изложба с произведения от колекцията на музея "Майол" и за да бъде издаден каталог към нея, първо трябва да бъде осигурено финансирането.
На срещата днес в МК е присъствал и Гийом Робер - директор на Френския институт в София.

Последвайте канала на

1512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини