Протест пред болницата в Пазарджик заради кмета-насилник

  • 05 февруари 2016 15:49

  • 1817
  • 2
Протест пред болницата в Пазарджик заради кмета-насилник
©

Близо 100 души са се събрали пред входа на Нервно-инсултно отделение в МБАЛ-Пазарджик, където се гледа искането за по-лека мярка на Иван Евстатиев, предаде радио Фокус.

Един от протестиращите стои пред входа на болницата с плакат с надпис "Д-р Евстатиев, ти си злодей! Законността и Стрелча ще помнят твоето насилие!“. Протестът се охранява от десетина полицаи и две патрулни коли. Изнесеното съдебно заседание на Районния съд в Панагюрище вече започна в отделението. Хората търпеливо изчакват пред входа на сградата резултата от заседанието.

"Приемам с недоумение решението на Районния съд в Панагюрище да проведе съдебното заседание по искането за по-лека мярка на Иван Евстатиев в Областната болница в Пазарджик", заяви по-рано днес адвокатът на Евстатиев - Ташкена Колчева. "Нямам правна обосновка за това решение. Представила съм експертизи, които доказват тежкото здравословно състояние на Евстатиев. Те не са поръчани от мен, а от прокуратурата и от съда. Експертизите показват освен наличие на мозъчен инсулт, бъбречна недостатъчност втора към първа степен и диабет", допълни Колчева.

Изнесеното заседанието на Районния съд в Панагюрище бе насрочено по искане на защитата на обвинения в сексуално насилие над 16-годишно момиче бивш кмет на Стрелча. Искането на адвокатите е за по-лека мярка за неотклонение от наложеното му задържане под стража. То е свързано с влошеното му здравословно състояние.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1817 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.05 | 20:41

2
Защо не глобяват такива нагли и безочливи адвокатки като Ташкена Колчева, съдът на крака му отишъл и живот, и здраве да му пожелаят на госин доктора. Ударете я по джоба да знае цената на служебните си изказвания. Това ѝ е работата все пак.

2016.02.05 | 16:40

1
Тоя дори да го осъдят сигурно ще лежи в женския затвор. Не че ще му е леко.

Добави коментар

Водещи новини