Петте несбъднати Оскара на Лео Ди Каприо

  • 05 февруари 2016 15:24

  • 2668
  • 1
Петте несбъднати Оскара на Лео Ди Каприо
©

Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една вече за шести път беше номиниран за най-голямата награда за годината "Оскар", която досега така и не е спечелил. Дали тази номинация ще му донесе мечтаната статуетка или не, ще разберем в края на февруари.

Засега решихме да си припомним за кои свои роли Лио се е надявал напразно на "Оскар" преди.

На 28 февруари ще се състои 88-ата церемония по връчване на наградите "Оскар". За поредна година преди награждаването се вдига шум около личността на Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една. Това май се случва независимо дали актьорът е номиниран или не - през миналия сезон Лео не беше в списъка на щастливците, но пресата все така с удоволствие споменаваше името му.

Разбираме журналистите - странно е да има толкова много номинации и нито една награда. Обидно е и това, че актьорът дори не беше номиниран за ролята си в нашумелия филм "Титаник". Творбата на Джеймс Камерън спечели 11 награди, но изпълнителят на главната роля остана забравен. Е, когато си на 23 години, можеш лесно да преживееш липсата на "Оскар" на фона на световната известност и любовта на милиони зрителки. С годините обаче актьорските амбиции си казват думата. На 40+ човек вече иска и професионално признание на таланта си, а не само поклонения от страна на тълпата. В това на Лео "почти" му върви от дълги години.

"Защо тъгува Гилбърт Грейп", 1993 г.

Ди Каприо беше номиниран за пръв път за "Оскар" през 1994 г., когато беше едва на 19 години. Във филма на Ласе Халстрьом "Защо тъгува Гилбърт Грейп" по едноименния роман на Питър Хъджис Лео изигра второстепенната роля на бавноразвиващия се младеж Арни Грейп. Всички са принудени да наглеждат героя му - роднините, приятелите, съседите му. Щом остане сам, той веднага тича към водонапорната кула, от която може лесно да падне и да си счупи врата. Младият актьор се справи с ролята толкова убедително, че беше номиниран едновременно за две престижни награди- "Златен глобус" и "Оскар" за най-добра второстепенна роля. Лео обаче така и не получи нито една от статуетките. Първият му "Оскар" беше отмъкнат от актьора Томи Ли Джоунс.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
2668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.02.06 | 18:55

1
Дано да го вземе, той го заслужава от много време. Много добър актьор.

Добави коментар

Водещи новини