Икономическата комисия одобри стряскащите снимки по цигарите

  • 05 февруари 2016 13:04

  • 1282
  • 3
Икономическата комисия одобри стряскащите снимки по цигарите
© Булфото/Архив

Депутатите от икономическата комисия вчера одобриха предложението цигарените кутии да бъдат със стряскащи изображения, показващи пораженията от тютюнопушенето. Според приетия текст предупредителните илюстрации ще станат задължителни от 20 май, съобщава в. "Сега".

Депутатите са побързали с приемането на промените, за да има време цигареният бранш да изпълни новите изисквания. Европейската директива предвижда 65% от цигарените кутии да бъдат заети от стряскащи снимки и предупредителни надписи.

Депутатът от БСП Петър Кънев заяви, че мярката няма да доведе до намаляване на тютюнопушенето и определи евродирективата като "поредната брюкселска недомислица".

Приетите вчера предложения предвиждат още забрана за продажбата на цигари с добавени вкусово-ароматни качества и на цигари и тютюн за ръчно свиване. Предстои промените да бъдат гласувани в пленарна зала.

Последвайте канала на

1282 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
попа

2016.02.06 | 12:29

3
Абе вдигнете им на пушачите здравната вноска двойно! Аз не пуша и не искам да плащам за лечение на доброволно увредени простаци.
ВАЖНО!

2016.02.05 | 13:46

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2016.02.06 | 08:53

2
Стига бе, трол смотан! Ти такава реклама им направи на тея Елени, че трябва да ти плащат. Ако не беше ти, нямаше и да съм го чувал това място, а сега смятам да отида на почивка и да се гавря с колегите ти :D

Добави коментар

Водещи новини