Гледат делото срещу Иван Евстатиев в болницата в Пазарджик

  • 05 февруари 2016 07:32

  • 1881
  • 1
Гледат делото срещу Иван Евстатиев в болницата в Пазарджик
© Булфото

По разпореждане на Районен съд-Панагюрище делото за искането за изменение на мярката за неотклонение на Иван Евстатиев ще бъде разгледано днес от 14.15 часа.

Заседанието на съда ще бъде проведено в Многопрофилната болница за активно лечение –Пазарджик по разпореждане на съдията-докладчик по делото Диана Стателова от Районния съд в Панагюрище, предаде Дарик.

До второ дело по този повод се стигна, след като в понеделник защитата на Евстатиев подаде искане за промяна на мярката в по-лека. Повод за това стана заболяването на обвиняемия, който бе приет в петък в болница с исхемичен инсулт. Предполага се, че болестта няма да позволи на Евстатиев да се яви лично в съда, затова и делото ще се гледа в Многопрофилната болница.

Съдия Диана Стателова гледа и първото дело за промяна на постоянното задържане на 19 януари. Тогавашните двама адвокати на екскмета настояваха за домашен арест, но съдът в Панагюрище не уважи молбата им. По-късно 15 от 17-те магистрати на следваща инстанция – Окръжния съд в Пазарджик, си направиха самоотвод, посочвайки, че са работили с Евстатиев, когато е бил прокурор, и искат да няма съмнения в пристрастие. На 26 януари окръжните съдии в Пловдив потвърдиха решението на панагюрските си колеги.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.05 | 13:33

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини