Загадъчни обекти в пустинята Гоби взривиха интернет пространството

  • 16 ноември 2011 21:46

  • 6935
  • 0
Загадъчни обекти в пустинята Гоби взривиха интернет пространството
©

Загадъчни обекти с гигантски размери, които бяха открити вчера в китайската пустиня Гоби с помощта на спътникови снимки Google, предизвикаха буря в медиите и взривиха интернет пространството.

Много медии съобщиха за откриването на загадъчни съоръжения в пустинята. Много от откритите обекти се намират в района на езерото Лоп Нур.

Както пише The Guardian, огромното правоъгълно съоръжение със син цвят се оказа част от най- големия в света завод за торове. Също в този район има и военен полигон, където Китай извършва ядрени изпитания, затова някои от откритите обекти , които имат формата на квадрат може да са ракетни установки.Близо до тях се намират и обекти, които приличат на писти.

Освен това са били открити загадъчни обекти, които представляват хаотично пресечени огромни бели линии. Какво точно представляват те, не може да се установи. Още един загадъчен обект е открит близо до голям комплекс вятърни електрогенератори. Много от обектите са разположени в закрита военна зона, затова истинското им предназначение не може да се установи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6935 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини