Нов индустриален проект ще заработи на околовръстен път в Пловдив

  • 03 февруари 2016 16:10

  • 3184
  • 6
Нов индустриален проект ще заработи на околовръстен път в Пловдив
©

Превръщането на Пловдив в индустриалната столица на България увеличава постоянно инвестиционният интерес. Ключовото местоположение на града привлича все повече компании, в това число и големи световни производители от различни сектори, които инвестират и разширяват дейността си в региона. Наскоро беше обявено започването на строителството на 4 нови завода.

„Това се фактори, доказващи потенциала за растеж на този сектор и е повод да развиваме този сегмент от пазара“, коментираха от инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп. Прогнозите за 2016 г. са да се запази устойчивото търсене на атрактивни индустриални площи в региона на град Пловдив. Това ще се дължи на оптимизираните производствени разходи и развитата инфраструктура.

Компаниите предпочитат да купуват парцели, до които има безпроблемен достъп, развити до фаза, в която могат да стартират инвестициите си веднага. Изключително удобна и атрактивна за малки и големи производства се оказва локацията на Околовръстен път Пловдив. Галакси Инвестмънт Груп развива един от най-атрактивните проекти в този район Индустриален Парк Марково. Върху 158 000 кв.м ще бъдат разположени парцели за логистика и производство с готова инфраструктура. Проектът се намира в южната част на града, на 14 км и с лесен достъп до автомагистрала Тракия и на по-малко от 2 км от Митница Пловдив. Предлагат се и различни варианти за развитие на зоната, съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона. Конкурентно предимство на проекта е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно. От Галакси Инвестмънт Груп съобщиха, че вече са продадени няколко терена и поясняват, че е възможна е продажбата на различни по големина парцели, съобразени изцяло с бъдещата дейност, която ще се развива в зоната.

Локацията на индустриален парк Марково е стратегически подбрана и от гледна точка на наличието на много и добре обучени кадри, които завършват университетите в града, както и възможността да се привлече работна ръка от малките общини и Пловдив.

Работата на индустриална зона Марково на практика ще развива на юг град Пловдив. Районът не е презастроен за разлика от районите около Раковски, Калояново и Куклен. В последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив. Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по–ниските производствени разходи и развита инфраструктура. Пловдив - област има отлично развита транспортна инфраструктура което подпомага процеса на индустриализация на региона.

Последвайте канала на

Novini.bg
3184 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.02.06 | 14:57

6
Идват за да дават 500 лв заплата да не мислите че идват защото обичат Пловдив и България

2016.02.04 | 09:52

3
Все пак дават!
кукулкан

2016.02.04 | 09:53

5
Ех къде са социалистите от лява България да се развихрят.
svetliogm

2016.02.04 | 09:53

4
Ето това се казва добра новина....нови производства съответно нови работни места...

2016.02.04 | 09:52

2
Като знам едно време какви заводи имаше.Грамадни,цели градове!Сега строят некви бараки и след това ги наричат заводи :)

2016.02.04 | 07:59

1
Едно време какви педе..си имаше, истински магьосници!

Добави коментар

Водещи новини