Майка чува как сърцето на мъртвото й бебе бие в гърдите на друго дете (видео)

  • 02 февруари 2016 17:47

  • 5630
  • 0
Майка чува как сърцето на мъртвото й бебе бие в гърдите на друго дете (видео)
©

Невероятно трогателен и разтърсващ момент преживя млада жена от щата Калифорния, изгубила детето си преди две години. Тя чу как сърчицето му бие в гърдите на друго детенце и реакцията й беше покъртителна, съобщава Си Би Ес.

Младата майка Хедър Кларк изгубила сина си Лукас, когато бил едва на 7 месеца. Момченцето починало през юни 2013 година. Хедър решила да дари органите му, за да може да спаси нечий чужд живот. В това време малката Джордан Дрейк прекарвала първите месеци от живота си в болница. Тя била родена със сърдечен порок и лекарите казвали, че единственият й шанс е да получи ново сърце. Дали й сърчицето на Лукас, пише Блиц.

„Знаех, че ако Лукас може да помогне на други семейства да не преживеят това, което преживях аз, трябва да го направя”, споделя Хедър. По това време майката на 18-месечната Джордан – Естер Гонзалес, се борела с всички сили да запази живота на детето си. Момиченцето преживяло шест операции, пристъпи, удар и мозъчен кръвоизлив. Тогава се случило чудото. „Които и да бяха тези хора, знаех, че са изгубили дете”, казва Естер.

Малко след трансплантацията тя получила писмо от Хедър Кларк. Естер се чудела как да й благодари. Смятала, че едно „благодаря” е твърде малко. Започвала да й пише писма, но се отказвала. Отнело известно време на жените да се срещнат.

3 години след трансплантацията Хедър, Естер и Джордан се срещат в Аризона. Почернената майка сложила лекарска „слушалка” на гърдите на момиченцето и... чула как бие сърчицето на сина й. „Това е твоето бебе”, казва й Естер, докато Хедър избухва в плач. Това бил най-щастливия момент в живота на Хедър, откакто се родил Лукас.

Срещите между роднини на донори и реципиенти на органи се случват рядко. Още по-рядко се случва на такова събитие да присъства и хирургът, извършил трансплантацията. Това бил директорът на програмата за сърдечни трансплантации Джон Нигро.

Двете майки се надяват срещата им да вдъхнови други хора, които могат да дарят органи на роднини и така да спасят човешки животи. Късметлийката Джордан все още е твърде малка, за да разбере каква огромна роля има в живота й Хедър. Тя пък се е зарекла да следи отблизо живота на момиченцето и вече е обещала да присъства на завършването му.

Последвайте канала на

Novini.bg
5630 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини