МОН се присъединява към инициатива за ученически конкурс за 140 години от Априлската епопея в Батак

  • 02 февруари 2016 14:49

  • 1317
  • 2
МОН се присъединява към инициатива за ученически конкурс за 140 години от Априлската епопея в Батак
© Булфото/Архив

Министерството на образованието и науката подкрепя идеята на директора на Историческия музей в Батак Теодора Пейчинова да се организира национален конкурс за есе "От Батак съм, чичо... Размисли 140 години по-късно". Това съобщават от пресцентъра на МОН. Инициативата се посвещава на 140 години от Априлската епопея в Батак.

Чрез регионалните инспекторати по образованието и чрез други свои структури МОН ще окаже съдействие за разпространението на регламента на конкурса в училищата, за да се включат ученици, които се вълнуват от темата. Целта на конкурса е да се даде възможност на учениците да покажат познанията си за организацията, за хода и потушаването на Априлското въстание в Батак, пише БТА.

В конкурса за есе могат да участват ученици от цялата страна, в две възрастови групи - от пети до осми клас, и от девети до 12-и клас.
Всеки участник ще трябва да представи разработката си в електронен вид, като тя трябва да отговаря на изискванията за жанра на ученическото есе. Крайният срок за изпращане на материалите е 3 април 2016 г. На 11 май ще бъдат обявени победителите в конкурса, а на 15 май ще е награждаването им.

Последвайте канала на

1317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.04 | 01:34

2
МОН какво ще правят? Ще следят да не напише някой, че е имало клане на българи и турско робство ли?

2016.02.04 | 01:34

1
рио във всеки областен град да организират състезания между училищата за 140 годишнината от априлското въстание и да наградят победителите с екскурзия до местата където избухва въстанието, за да почувстват децата атмосферата, а не да се чудят само как да откраднат пари

Добави коментар

Водещи новини