Радиостанция на "Ислямска държава" бе разрушена при въздушни удари в Афганистан

  • 02 февруари 2016 09:38

  • 1187
  • 0
Радиостанция на "Ислямска държава" бе разрушена при въздушни удари в Афганистан
© Getty Images/Guliver

Радиостанция на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) бе разрушена при бомбардировка в отдалечен район в Източен Афганистан, предаде Асошиейтед прес, като се позова на американски и афганистански официални източници.

Говорител на оглавяваната от САЩ международна коалиция в Афганистан съобщи за "два антитерористични въздушни удара", нанесени от американските въоръжени сили в окръг Ачин в провинция Нангархар късно снощи. Той не даде подробности.

Представител на американските въоръжени сили уточни, че при ударите е била разрушена сградата на радиостанцията на ИД "Гласът на халифата." Говорител на местните власти съобщи за 21 убити членове на терористичната организация, петима от които работели за радиото, пише БТА.

"Ислямска държава" има присъствие в Афганистан от миналата година. Радио "Гласът на халифата" излъчваше в провинция Нангархар, в опит за вербуване на бойци за терористичната организация. Радиото е влиятелна медия в Афганистан, където повечето хора нямат телевизор и едва 10 процента от населението има достъп до интернет, отбелязва АП. В контраст почти всички афганистанци могат да слушат радио, като в страната излъчват около 175 станции.

Последвайте канала на

1187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини