4-годишен от кръвосмесителен брак остана без очи

  • 01 февруари 2016 09:19

  • 5139
  • 2
4-годишен от кръвосмесителен брак остана без очи
© Булфото/Архив

Четиригодишен от пловдивско село, чиито родители са близки роднини, загуби и второто си око заради тумор на ретината. Момченцето постъпило в университетската болница "Св. Георги" в града на тепетата с адски болки. Зрителният орган се бил превърнал в огромна кървяща маса. Наложило да бъде отстранен, тъй като имало опасност да се разрасне към мозъка и да даде метастази в цялото тяло. Преди 2 г. в "Св. Георги" е премахното другото око на хлапето, тъй като също е имало злокачествено образувание.

След операцията на първото око родителите категорично отказали детето им да бъде подложено на химиотерапия и впоследствие се е стигнало до фаталния край. Семейството има и син на 7 г., който е без очи заради тумори. Той е бил на годинка, когато му махнали едното око. Преминал е през химиолечение, но при него не е дало ефект. Преди известно време е загубил и второто си око. 16-годишната дъщеря на злочестата фамилия е здрава.

"Причината и двете момченца да се родят с двустранни ретинобластоми - тумори на ретините, е, че са от кръвосмесителен брак. Комбинацията на гени е дала тези прояви", смята шефът на очната клиника в "Св. Георги" проф. д-р Нели Сивкова. Тя е извършила хирургичните интервенции по отстраняване на очите на братчетата, като така е спасен животът им. Майка им е с един зрителен орган пак заради рак на ретината. След второто й дете лекарите я предупредили, че не бива повече да забременява, тъй като рискът от унаследяване на заболяването е повече от 50%. Жената обаче не се вслушала в съветите. При съпруга й също има вероятност да се появи ретинобластом и трябва да се направи генетично изследване, обясняват медиците, пише 24 часа.

Последвайте канала на

5139 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ч

2016.09.21 | 13:36

2
Цигански изроди !

2016.09.21 | 13:36

1
Такива цигански изроди трябва да се застрелват на място, а не да се оставят да се размножават, а държавата и лекарите да харчат ресурси, за да лекуват уродите им.

Добави коментар

Водещи новини