Отличиха Леонардо ди Каприо

  • 31 януари 2016 07:25

  • 8252
  • 4
Отличиха Леонардо ди Каприо
© gettyimages

Гилдията на филмовите актьори в САЩ, която обединява около 165 хиляди актьори в киното и телевизията, връчи кинонаградите си за 2016 г. на церемония в Лос Анджелис.

Главната награда за най-добър актьорски състав получи филмът "В светлината на прожектора". Лентата на режисьора Том Маккарти е основана на реални събития и разказва за разследване на журналисти от вестник "Бостън глоуб" на случаи на педофилия, извършени от свещеници в бостънската епархия. Филмът е номиниран за шест Оскар-а, включително в категорията "най-добър филм на годината".

Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една спечели в категорията най-добър актьор за ролята си във "Възвръщенецът" - филм на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Инярито за живота в Дивия запад. Ди Каприо е номиниран и за наградата на Американската киноакадемия и според киноекспертите има огромни шансове да получи заветната статуетка.

Най-добра актриса стана Бри Ларсън за ролята си във филма "Стая".

За най-добър поддържащ актьор гилдията награди Идрис Елба за ролята му в "Зверове без родина", за най-добра поддържаща актриса - Алисия Викандер за "Момичето от Дания".

Каръл Бърнет получи признанието за цялостно творчество.

В телевизионната част сериалът "Абатство Даунтаун" беше отличен за най-добър актьорски състав. Наградата за най-добър актьорски състав в комедиен сериал получи "Оранжевото - хит на сезона".

Признание за най-добър актьор в драматичен сериал получи Кевин Спейси за политическата драма "Къща от карти", а за най-добра актриса - Вайола Дейвис за "Как да избегнеш наказание за убийство".

Наградата за най-добър актьор в комедиен сериал беше връчена на Джефри Тамбър за "Прозрачен", а за най-добра актриса в същата категория - на Узо Адуба за Оранжевото - хит на сезона".

Последвайте канала на

БТА
8252 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
wasko

2016.02.25 | 02:42

3
Още не се е състояла церемонята...на 28 февруари е ...много сте зле брееееееееее
...

2016.02.25 | 02:42

4
е кой ти е казал ,че тва са Оскари???
Бандитка

2016.02.01 | 01:53

2
Заслужена награда за Леонардо ди Каприо
Kohai

2016.01.31 | 18:07

1
"Възвръщенецът" - оооо простотийо невежа!!!!

Добави коментар

Водещи новини