Испанската инфанта Кристина остава подсъдима за злоупотреби и данъчни измами

  • 29 януари 2016 15:31

  • 1740
  • 0
Испанската инфанта Кристина остава подсъдима за злоупотреби и данъчни измами
© Getty Images/Guliver

Със свое 85-странично решение съдът на Балеарските острови постанови днес, че испанската инфанта Кристина остава подсъдима за злоупотреби и данъчни измами заедно с още 17 души по делото за ръководената от съпруга й Иняки Урдангарин Фондация "Ноос", съобщи Ройтерс. Урдангарин също е сред подсъдимите.

Инфантата е изпратена пред съда по обществено обвинение от страна на организацията "Чисти ръце", която я обвинява като съучастничка на съпруга й и настоява тя да бъде осъдена на 8 години затвор. Съдът днес не прие да приложи в нейния случай практиката да не се дава ход на дела, повдигнати само от обществено обвинение. Така инфантата ще трябва отново да застане пред съда на 9 февруари. Решението бе неочаквано за нея и адвокатите й.

Кралският дворец в изявление обяви, че ще прояви "пълно зачитане на независимостта на съдебната власт".

Според публикации в испанската преса в кралското семейство има разделение по случая с Кристина и съпруга й. Кралица София и другата инфанта - Елена, се стараели да поддържат връзка с нея и семейството й и да я подкрепят. Абдикиралият крал Хуан Карлос и сегашният крал Фелипе напротив - били прекъснали контактите.

Инфанта Кристина, която продължава да вярва в невинността си, се чувствала изоставена от двореца, пише в. "Ел Паис". Тя трябвало да прибегне до помощта на специалисти, за да пребори депресията си. Кристина и мъжът й заедно с децата живеят в Женева откакто започна разследването по случая "Ноос".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини