Новият зам.-омбудсман: Нямаме разминаване с Мая Манолова

  • 28 януари 2016 19:07

  • 1549
  • 1
Новият зам.-омбудсман: Нямаме разминаване с Мая Манолова
©

Нямаме разминаване с омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на по въпроса за екипния принцип на работа. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ новоизбраният зам.-омудсман Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

И в миналото не сме имали остро противопоставяне, добави Ковачева, която беше министър на правосъдието в първия кабинет на Бойко Борисов.

Това е институцията, която успява там, където другите се отказват, където не са успели да помогнат. В този смисъл институцията е последната надежда на гражданите. Правото на всеки човек е важно, подчерта зам.-омбудсманът.

Тя коментира т. нар. данък "клошар" с думите, че според нея е необходимо е да се намери добър баланс между екологичните съображения и правото на хората, които са в крайна бедност. Едва ли те биха могли да плащат глоби между 300 и 500 лв., заяви зам.-омбудсманът. По думите й, по-добро решение на казуса би било сметопочистващите фирми да приобщят клошарите, за да им помагат.

Ковачева посочи, че се търси решение и за премахване на таксата "юрисконсулт" при делата на "Топлофикация", както и за премахване на такса "сградна инсталация".

Много хора търсят решение и на въпроса с винетките, съобщи тя. Това, което проучих е, че не е невъзможно да се отпечатват еднодневни винетки. Държавата губи от тяхната липса, а ако бъдат въведени, ще бъде решен един социален проблем, смята зам.-омбудсманът.

По думите й, мониторинговият доклад на ЕК е обективен. Радвам се, че в него на няколко места се говори за електронното правосъдие. На практика с него всеки гражданин по света ще може да следи хода на делото си. Също така бързината ще бъде различна, натовареността на магистратите ще бъде различна, а това ще сложи и край на кражбата на доказателства, каза още Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
nm,

2016.01.29 | 00:26

1
КАК ИМА ВИНЕТКИ ДНЕВНИ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ.

Добави коментар

Водещи новини