Екскметът Евстатиев - болен, пращат лекар в килията

  • 28 януари 2016 13:20

  • 1913
  • 4
Екскметът Евстатиев - болен, пращат лекар в килията
© Булфото

Заради влошено здравословно състояние на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който лежи в килията по обвинение за изнасилване на 16-годишната Ирена Б., ще му бъде направен медицински преглед. Това разреши прокуратурата в Пазарджик и най-вероятно лекар ще посети бившия управник в следствения арест в областния град, потвърди единият от адвокатите на обвиняемия, Стоян Парпулов.

Ако медицинското лице прецени, че Евстатиев има нужда да бъде настанен в болнично заведение, той ще бъде хоспитализиран, съобщава Монитор.

Ексградоначалникът не искал да се храни, не можел да се движи и не разпознавал роднините си, твърди синът му Борис.

Евстатиев страдал от 2008 г. от биполярно личностно разстройство, което се характеризира с бърза смяна на настроенията, депресия и склонност към самоубийство. Психическото заболяване не е за подценяване и трябва да бъле лекувано с подходяща и навременна терапия, за да може болният да преодолее това състояние. Ако не бъде настанен в лечебно заведение, здравословното му състояние още повече ще се влоши, смята синът на Евстатиев.

Присъствали на гледането на мярката в пловдивския Окръжен съд разказаха, че обвиняемият не е отговарял на въпросите на съдията. През цялото време гледал надолу, а когато вдигнел очи-погледът му блуждаел.

В Стрелча не стихва напрежението срещу бившия кмет-насилник, а семейството на ученичката още е в градчето, но отказва всякакви посещения и срещи, освен с близките. Продължава събирането на доказателства по досъдебното производство, образувано срещу Иван Евстатиев, съобщи единият от адвокатите му Петър Горчев.

Той се надява разследването да приключи до два месеца. По отношение на оповестеното от прокурора Димитър Ангелов от пловдивската Окръжна прокуратура, че са събрани доказателства за повдигането на още две обвинения спрямо Евстатиев, адвокат Петър Горчев каза, че прокурорът е съобщил, че има данни за две нови обвинения, но не е представил доказателства за тази своя теза.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1913 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Спиш ли?

2016.02.02 | 03:17

4
Болен за долен!!!!
мангу

2016.02.02 | 03:17

3
хай далеее,тоя с мойте нумера почна,и аз таха са прайм на луд дажи Айшето не познавам.
bolen drug pat

2016.02.02 | 03:17

2
az pomislix che e xvanal triper ot devstvenicata... m/u drugoto mi e mnogo interesno dali predi sluchaq sas iznasilvaneto, ne se e otbilvala i drug pat prez xotela...samo che za svirka i 100lv.
В е л и к и я

2016.01.29 | 03:20

1
Таз гад сега ще взема на жертва да се прави , как не се разболе преди да ръга ученичката .. Оставяйте го да мре тама ....

Добави коментар

Водещи новини