Новият зам.-омбудсман: Ангажирам се да работя с професионализъм и почтеност

  • 28 януари 2016 11:40

  • 1662
  • 2
Новият зам.-омбудсман: Ангажирам се да работя с професионализъм и почтеност
© Булфото (архив)

Ангажирам се да работя с необходимия професионализъм и почтеност, които са свързани с позицията на омбудсмана и заместник-омбудсмана, и да бъда непримирима към нарушенията на човешките права.

Това заяви избраната за заместник-омбудсман Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент пред журналисти в парламента. Днес предстои да уточним задачите с омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, посочи тя. Ковачева каза, че е ентусиазирана и изпълнена с желание за работа. По думите й позицията на заместник-омбудсман дава възможност за смислена работа.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на благодари на народните представители, че единодушно са подкрепили предложението й за заместник-омбудсман. Ковачева ще бъде второто ми аз в институцията, посочи тя. Всички ангажименти, каузи и правомощия, които имам, ще се изпълняват и от нея, каза Манолова и отбеляза, че институцията на омбудсмана осъществява мониторинг и превенция на затвори, арести, домове за деца, психиатрии, домовете за възрастни хора, интернатите. В момента осъвременяваме работата на институцията, предстои публичният регистър за жалбите на омбудсмана да стане електронен, т.е. достъпен за всеки гражданин, който иска да направи справка за това как се движи неговата жалба, добави Манолова. В отговор на въпрос тя отбеляза, че жалбите до институцията са два пъти повече от стандартното през миналите години - средно по 50 жалби на ден.

Манолова съобщи, че на 16 февруари организира кръгла маса по проблемите на Софийската Топлофикация. Тя добави, че е изготвено искане за тълкувателно решение до ВКС по отношение на приложимостта на т.нар. такса сградна инсталация. Тъй като има противоречива съдебна практика, ще пледирам процедурата да бъде уеднаквена и съдилищата да отхвърлят плащането на сградна инсталация, когато хората са се отказали от получаването на топлоенергия, каза омбудсманът. Тя отбеляза, че такива са текстовете от Закона за защита на потребителите.

Последвайте канала на

БТА
1662 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.28 | 14:41

2
Крюела пак изплува от забравата.
Роди

2016.01.28 | 14:02

1
Новата стара муцуна

Добави коментар

Водещи новини