ЕК нахока Гърция за охраната на границите на 28-те (обновена)

  • 27 януари 2016 15:20

  • 2126
  • 2
ЕК нахока Гърция за охраната на границите на 28-те (обновена)
© gettyimages (архив)

Гърция не е изпълнила своите задължения по охраната на границите на Европейския съюз, предаде Би Би Си.

Днес Европейската комисия в доклад отправи сериозни критики към Атина. Авторите  на документа посочват, че в пазенето на 28-те южноевропейската държава е почти съзнателно пренебрегнала препоръките на органа на изпълнителната власт за пазенето на общите граници на блока.

Докладът е съставен след като служители от Брюксел през ноември 2015 г. са посетили центрове за настаняване на имигранти. Европейските чиновници са установили, че властите не са регистрирали, проверявали и не са вземали пръстъви отпечатъци от търсещите убежище азиатци и африканци.

Ако гръцкото правителство начело с Алексис Ципрас няма възможността да подобри контрола, то ЕК ще обмисли възможността да даде правото на други страни от блока, които са части от Шенгенската зона за свободно предвижване, правото да упражняват контрол по вътрешните граници на блока, се посочва в информацията на британската медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2126 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.27 | 22:04

2
ЕС да изпратят полицаи на българската, македонската, гръцката и испанската граница, стига са критикували само. Да изпратят материали за изграждане на стени.

2016.01.27 | 22:03

1
PREDI GODINA--ZACHTO ZATVARYAT GRANICITE..DNES OBRATNOTO..E ZA TOVA HAOSA SE ZADULBOTCHAVA LICEMERNICI OT ''DALNOVIDNIYA '' ZAPAD

Добави коментар

Водещи новини