Възможни са промени в мирното споразумение за Либия, заяви специалният пратеник на ООН

  • 27 януари 2016 14:25

  • 1058
  • 0
Възможни са промени в мирното споразумение за Либия, заяви специалният пратеник на ООН
© GettyImages/Gulliver

Специалният пратеник на ООН за Либия Мартин Коблер каза днес, че е възможно да бъдат направени промени в мирното споразумение, след като международнопризнатият парламент отхвърли един член от документа, по силата който влиятелен главнокомандващ може да загуби поста си начело на въоръжените сили, предаде Асошиейтед прес.

Коблер заяви на пресконференция, че в споразумението за уреждане на ситуацията в Либия има механизъм за внасяне на поправки. Изказването му е в явно противоречие с предишни предупреждения да не се правят промени в сделката, постигната след месеци на трудни преговори.

В понеделник Камарата на представителите (международнопризнатият либийски парламент) гласува против предложеното съгласно споразумението правителство на националното единство, като даде на съперническите фракции 10 дни, за да представят нов, по-малък управленски състав, пише БТА.

От 2014 г. в Либия действат два парламента - единият, който е международнопризнат, заседава в източната част на страната, а другият, доминиран от ислямистите, е установен в западната част.

Последвайте канала на

1058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини