Миков: БНР трябва да се води от обществения интерес в призванието си да информира

  • 25 януари 2016 13:39

  • 956
  • 3
Миков: БНР трябва да се води от обществения интерес в  призванието си да информира
© Булфото (архив)

„За повече от осем десетилетия БНР се превърна в незаменим източник на информация за българското население, утвърди се като професионална школа за поколения български журналисти. Историята на радиото натоварва с голяма отговорност днешните му ръководители и служители – да осведомяват българските граждани за събитията и развитията в страната и по света, с безпристрастен анализ и при спазване на най-високи стандарти за обективност”.

Това заяви председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в поздравителен адрес до ръководството и екипа на БНР в Деня на българското радио, съобщиха от пресцентъра на партията. В обръщението си лидерът на социалистите споделя мнение, че при изпълнението на това призвание стопанските показатели и политическата среда не бива да бъдат водещи критерии, а най-вече – интересът на българското общество в неговата цялост. „Надявам се, че тези виждания се споделят от Вас и Вашите колеги, че ръководството и всички служители на БНР ще се водят от това да не дават основания за съмнения в изпълнението на своята обществено значима роля. Надявам се също да не разчитаме единствено на националните медии за това различните гледища в нашето общество да получават национален ефир”, пише Миков до генералния директор на радиото Радослав Янкулов.

„Като национална медия, българското радио продължава да е обект на стремеж за политическо моделиране, за коригиране на програмата му и съдържанието на неговите продукции. Това не е ново явление, но напоследък се наблюдава нов тип реакция на този традиционен натиск. Пример е отношението към предаването „Деконструкция” – вече заглушено”, коментира във Фейсбук председателят на БСП. По думите му ценното на това, което правят Волгин и екипът му, е в неговото съдържание – „толкова различно от привидното разнообразие на останалия информационен поток, заливащ ни с козметично различаващи се версии на почти едни и същи тези”.

В социалната мрежа Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно изрази надежда, че БНР ще изпълни призванието си да бъде национален автономен информационен и културен институт, какъвто е според Закона за радиото и телевизията и че в обществото ни ще надделее инстинктът за съхранение на демократичните ценности, плурализма, свободата на словото, заради които българите бяха убеждавани, че трябва да жертват социални права, които продължават да губят, но вече им отнемат и свободата на инакомислието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
956 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Лидо

2016.02.07 | 16:59

3
Миков, миков нали разбра да не се обаждаш или получи сила от общия хор с турците . Комунисти и турци много си отивате заедно.Спомни си само орешарси - сьщото ще сполучите. Общия ви хор ще ви доунищожи.

2016.01.25 | 23:22

2
Миков,Миков ,къде си виждал независима медия ? В наше време всичко е пари ! Независима ,означава ,че от нея нищо не зависи !
Рони

2016.01.25 | 21:28

1
Нека не унищожаваме последната честна към гражданите медия!

Добави коментар

Водещи новини