Инвалид и социалният му асистент изгоряха при пожар в родопско село

  • 25 януари 2016 09:23

  • 1347
  • 0
Инвалид и социалният му асистент изгоряха при пожар в родопско село
© Novini.bg

Възрастен мъж, който е инвалид, и неговият социален асистент изгоряха при пожар в чепеларското село Богутево, информира кметът на селото Стефан Терзийски. Информацията бе потвърдена от ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" - Смолян. Асистентът починал, влизайки в горящата къща, за да спаси трудноподвижния мъж, за когото се грижел.

Пожарът се е разразил около 20.00 часа вчера. Жители на селото забелязали огъня, след като обхванал цялата сграда. Предполага се, че пламъците тръгнали от вътрешността на къщата на 73-годишния инвалид Бисер Мечкаров. Сигналът за пожара е подаден на тел. 112 от социалния асистент Бялко Кокудев.

Той влязъл в къщата, за да изведе от пламъците инвалида, но покривът на постройката рухнал и отрязал обратния път. Съседи и жители на Богутево се включили в гасенето на пожара, който унищожил за минути 100-годишната къща. В опит да спаси хората в горящата къща е обгазен синът на асистента- Юлиан Кокудев, който е настанен в болница. Причините за пожара засега не са изяснени, заявиха от ОУПБЗН.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини