Австрийската министърка на вътрешните работи за временно изключване на Гърция от Шенген

  • 24 януари 2016 08:06

  • 2621
  • 4
Австрийската министърка на вътрешните работи за временно изключване на Гърция от Шенген
© Gettyimages

Изявленията на вътрешната министърка на Австрия Йохана Микъл-Лайтнер пред вестник "Билд ам зонтаг" е новина във всички електронни медии, информира БТА.

"Ако правителството в Атина не вземе най-накрая по-сериозни мерки за гарантиране на външните граници, ще трябва открито да обсъдим временното изключване на Гърция от Шенгенското пространство", е заявила министърката. Според нея е мит невъзможността да се контролира гръцко-турската граница, гръцкият военноморски флот се нарежда сред най-добрите в Европа. Под гражданско ръководство тя ще може да контролира и регистрацията на мигрантите. По-нататък тя отбелязва: "Търпението на много европейци вече се изчерпва. Става дума за гарантиране на стабилността, реда и сигурността в Европа". По-нататък министърката критикува колебливото отношение на Гърция към помощта за гарантиране на границите, предложена от други държави от Шенгенското пространство.

Ако Атина изгуби членството в Шенгенското пространство, коментират политически наблюдатели тук, външната граница ще стане Унгария, тъй като балканските държави, намиращи се помежду им, не са членове на споразумението. Медиите съобщават за острата критична реакция от страна на министъра на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, според когото такива решения разцепват Европа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2621 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.01.27 | 12:01

2
Те гърците ги пускат, защото баба Мерки ги покани на охолен живот с безплатна храна и безплатен кекс.Нали сте толерантни отглеждайте си ги.
В е л и к и я

2016.01.27 | 21:55

4
Много правилно , не гърците са ги канали а Меркел , от къде накъде тогава гърците ще ги задържат като не са ги канили а те заради поканата на Меркел са тръгнали и кесат в Гърция ... германците да си ги взимат всичките няма кво да обвиняват тоя и оня че не са ги задържали , даже и тия 3 млн от Турция да взимат ,

2016.01.27 | 21:55

3
Значи толкова много пигмеи могат да живеят в Гърция,ама от онез от запада не щяли.Ама то не може да ги каниш,и само една страна да ги приема.Да дойдат насраните австрийски пед.и и да охраняват,та да видят какво наистина е гръцко-турска морска граница.

2016.01.27 | 12:01

1
Мъдро изказване на австрийката. Те и другите го разбират, но някои правителства в Европа са се продали на краварите и правят каквото им кажат

Добави коментар

Водещи новини