Отлагат излизането на осмия филм на "Междузвездни войни"

  • 22 януари 2016 13:24

  • 2576
  • 0
Отлагат излизането на осмия филм на "Междузвездни войни"
©

Следващият филм от поредицата „Междузвездни войни“ няма да излезе през май 2017 г., а повече от половин година по-късно – в края на годината, обявиха от „Дисни“.

Епизод VIII, който все още няма заглавие, е наследник на „Силата се пробужда“ – най-печелившият филм в историята на американския боксофис, който обаче най-вероятно няма да оглави и световната класация на всички времена, водена сега от „Аватар“.

От „Дисни“ не обясниха защо идва отлагането на премиерата за най-рано 15 декември 2017 г., но се появиха спекулации, че сценарият е бил пренаписван, съобщава Би Би Си. Работата по продукцията започва следващия месец в „Пайнууд Студиос“, западно от Лондон. Новата премиерна дата очертава повече от интересен сблъсък – за Коледа през 2017-а се планира да излезе „Аватар 2“, макар и все още това да не е окончателно решение.

Между Епизод VII и Епизод VIII ще има паралелен филм на сагата. На голям екран през декември тази година тръгва Rogue One – той отново е позициониран в познатата добре далечна, далечна галактика, но предлага изцяло нови персонажи. Вече е почти напълно ясно, че „Силата се пробужда“ няма да бъде новият световен лидер в боксофиса на всички времена, каквито очаквания имаше заради огромния ентусиазъм покрай премиерата.

До момента Епизод VII има приходи от общо 1,88 милиарда долара. Навярно филмът ще надскочи летвата от 2 милиарда, а е възможно да изпревари и настоящия втори в класацията – „Титаник“ с 2,19 милиарда. Лидерът „Аватар“ обаче е с 2,79 милиарда долара и изглежда недостижим.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини