Установена е самоличността на арестувания белгиец, свързан с атентатите в Париж

  • 18 януари 2016 20:35

  • 2177
  • 0
Установена е самоличността на арестувания белгиец, свързан с атентатите в Париж
© Getty Images

Установена е самоличността на арестувания белгиец от марокански произход, пряко свързан с атентатите в Париж - той се казва Желел Атар, съобщи френската телевизия Бе Еф Ем, цитирана от ТАСС.

По-рано днес мароканските власти обявиха, че на 15 януари в град Мохамедия, близо до Казабланка, бил задържан белгийски гражданин от марокански произход, пряко свързан с извършителите на терористичните нападения на 13 ноември миналата година в Париж, при които бяха убити 130 души. Вътрешното министерство обяви само инициалите на арабски на задържания и посочи, че той се е сражавал в Сирия за Фронта "Ан Нусра", преди да се присъедини към "Ислямска държава".

Установено е също, че Атар бил близък с 28-годишния белгийски терорист Абделхамид Абауд, смятан за главен организатор на нападенията в Париж. "Заедно с Абауд те са били в Сирия, където са участвали в бойните действия", уточни телевизията.

Абауд беше убит заедно с други заподозрени само дни след атентатите, при щурм на полицията на жилище в парижкото предградие Сен Дени.

Последвайте канала на

БТА
2177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини