Борисов: "Южен поток" е в историята (видео)

  • 13 януари 2016 13:15

  • 2972
  • 7
Борисов: "Южен поток" е в историята (видео)
©

Преди месец и половина Русия едностранно прекрати договора за "Турски поток" след свалянето на руския бомбардировач. Очертава се уникална възможност за България да се възползва от тази ситуация. Това каза по време на парламентарния блиц контрол независимият депутат Велизар Енчев.

Той попита министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г какви стъпки е предприело или планира да предприеме правителството за рестартиране на проекта "Южен поток" под името "Български поток", като посочи, че има заинтересовани страни от ЕС – Италия, Сърбия, Хърватия и Австрия. Става дума за защита на енергийните интереси на България, подчерта Енчев.

Ние никога не сме водили нашата политика срещу или в интерес на дадена държава, заяви премиерът. Още когато идеята за "Турски поток" беше лансирана от руския и турския президент в Анкара, беше ясно, че няма да стане. Проектът "Южен поток" пък като такъв е в историята. На дневен ред е проектът за газоразпределител "Балкан". За целта подменяме компресорните си станции с най-модерни, реверсивни такива. Имаме и готовност, когато е необходимо, да си увеличим капацитета на тръбите и те да бъдат 100% български. Газовият разпределител има своите предимства, тъй като се предвижда да има диверсифицирани източници на газ, което се оценява положително от ЕК. Има много напредък, но засега да кажа нищо повече. Аз лично съм оптимист, каза Борисов.

Енчев използва правото си на реплика, като каза, че е изненадан от категоричната негативна оценка на премиера за "Южен поток" от страна на премиера. Независимият депутат заяви, че с думите си Борисов влиза в противоречие на първото си правителство по отношение на проекта, а и с кабинета "Орешарски".

Надявам се, че паметта на всички е достатъчно голяма, за да си спомнят как бяха отписвани и реализирани тези проекти. Импийчмънт процедурата на "Южен поток" беше направена по време на правителството на Орешарски, припомни Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2972 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
В е л и к и я

2016.01.14 | 10:44

7
С този хъб така както го чувам от устата ти ще стане като на Тато с компютрите къде ги правиме.... Нямаш мозък за такива неща , не се хващай че ще заглобиш държавата , сега може да ни дават милиарди от Брюксел заради голямата ти фигура .. ама едно е да ни дават милостиня , друго е да имаш акъл за такива мащабни бизнесначинания при положение че зависиш от други през други ...

2016.01.14 | 10:44

6
България не може да се заобиколи , така че може да се казва Интернационален , или Източен , или Руско-европеиски ....

2016.01.14 | 10:44

5
"Балкан " ще разпределя газа на Боко ,Цоко ,Кунева и другите тиквеници !Само ,един проблем -боба е много скъп !А от ряпа много ще смърди !
boikoooooooo kurvoooooooo

2016.01.13 | 23:09

4
boikooooooo mri ma tupa kurvoooooo

2016.01.13 | 20:53

3
omrazna ni ot takiva optimisti

2016.01.13 | 17:08

2
еврофоб

2016.01.13 | 15:07

1
и ти така

Добави коментар

Водещи новини