Лео ди Каприо със Златен глобус за най-добър актьор, Лейди Гага е най-добра актриса в ТВ филм (снимк

  • 11 януари 2016 07:28

  • 2873
  • 0
Лео ди Каприо със Златен глобус за най-добър актьор, Лейди Гага е най-добра актриса в ТВ филм (снимк
© GettyImages/Gulliver

"Цветът" на Холивуд се събра в неделя вечер в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис, където започна 73-тата церемония по връчване на наградите "Златен глобус", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тези награди за кино и телевизия, които се присъждат всяка година от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, отстъпват по престиж само на "Оскар"-ите.

Леонардо ди Каприо грабна "Златен глобус" за най-добър актьор във филмова драма за ролята си в "Завръщането", Бри Ларсън пък е най-добра актриса във филмова драма за ролята си в "Стаята".

"Златен глобус" за най-добра актриса в телевизионна комедия получава Рейчъл Блум за "Шантавата бивша приятелка".



Филмът "Завръщането" от своя страна спечели "Златен глобус" за най-добра филмова драма, предаде Ройтерс. Алехандро Гонсалес Иняриту пък взе "Златен глобус" за режисурата на филма "Завръщането", предаде ТАСС.

Силвестър Сталоун е най-добър актьор в поддържаща роля във филма "Крийд: Сърце на шампион", съобщи ДПА.

 
Best Supporting Actor: Sylvester Stallone For Creed

At the Golden Globes, Sylvester Stallone talks about doing a father-son movie after losing his son. Stallone took home the Best Supporting Actor Award for his role in "Creed." For a full list of winners: http://nbcnews.to/1SIKCUG

Posted by NBC News on Sunday, January 10, 2016


 

 

Кейт Уинслет спечели наградата "Златен глобус" за най-добра актриса в поддържаща роля във филма "Стив Джобс". Уинслет играе ролята на Джоана Хофман Ц бивш маркетинг директор на Apple.

Мат Деймън спечели "Златен глобус" за най-добър актьор в комедия или мюзикъл за ролята си в "Марсианецът".

Лейди Гага спечели "Златен глобус" за най-добра актриса в телевизионен филм/минисериал за ролята си в "Американска история на ужасите: Хотел".

 



Италианският композитор Енио Мориконе получи "Златен глобус" за музиката към филма "Омразната осморка" на Куентин Тарантино. Композиторът обаче не присъства на церемонията и статуетката бе приета от режисьора.

Дженифър Лорънс спечели "Златен глобус" за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл за ролята си във филма "Джой".

Мора Тиърни печели "Златен глобус" за най-добра актриса в поддържаща роля в минисериал или телевизионен филм за "Аферата" (The Affair).

На 73-тата церемония на наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис Дензъл Уошингтън бе отличен за своя принос към шоубизнеса. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд почете двукратния носител на награда "Оскар" с отличието "Сесил Б. Демил".

Сред предишните носители на наградата "Сесил Б. Демил" са Уди Алън, Джоди Фостър, Морган Фрийман, Робърт де Ниро.

"Отвътре навън" спечели "Златен глобус" за най-добър анимационен филм, а филмът "Марсианецът" на Ридли Скот получава "Златен глобус" за най-добра комедия.

"Господин Робот" получава "Златен глобус" за най-добър телевизионен драматичен сериал.
"Вълци" печели наградата за най-добър телевизионен филм/минисериал.



Сериалът "Моцарт в джунглата" спечели "Златен глобус" за най-добра телевизионна комедия.

Водещ на церемонията за четвърти път е британският комик Рики Джървейс. Последно той изпълняваше тази роля преди три години, когато крайно резките му и нелицеприятни шеги предизвикаха скандал, но повишиха рейтинга на шоуто. През последните години популярността на излъчването на наградите започна да пада и затова Асоциацията на чуждестранната преса позволи на англичанина отново да води церемонията, отбелязва ТАСС.

Рики Джървейс и този път не изневери на стила си, като взе на прицел Шон Пен, Ен Би Си (NBC) и Кейтлин Дженър в речта си за откриването на церемонията, съобщава АП.

Първата шега на Джървейс бе с Шон Пен, който направи интервю с мексиканския наркобарон "Ел Чапо", публикувано преди дни в сп. "Ролинг стоун". Джървейс се пошегува, че иска да си каже монолога и да се укрие някъде, където и Шон Пен не може да го намери. След това той нарече актьора "доносник", което бе препратка към твърдението на мексиканските власти, че интервюто на Шон Пен им е помогнало да заловят Хоакин "Ел Чапо" Гусман .

Комикът се пошегува също с Ен Би Си, казвайки че това е най-подходящата телевизия за излъчване на церемонията, тъй като няма номинации.

После водещият похвали Кейтлин Дженър за примера и разчупването на бариери, когато обяви промяната си от мъж в жена, но след това допълни, че "Тя не е направила много за жените шофьори". Дженър бе замесена в катастрофа, при която имаше жертви, през февруари. Тя бе съдена за щетите, но прокурорите се отказаха от обвиненията.

Церемонията по връчване на наградите "Златен глобус" премина при засилени мерки за сигурност, които предизвикаха огромно задръстване до хотела, където се провеждаше събитието. Багажникът на всяко превозно средство, което пристигаше за церемонията, се проверяваше от властите. Проверка с огледала се правеше и под автомобилите.

Засилените мерки за сигурност включват служители на специалните части на полицията SWAT и кучета, както и на други агенции, включително Федералното бюро за разследване (ФБР), отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

2873 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини