Кибер тормозът и социалните мрежи съсипват подрастващите

  • 07 януари 2016 11:21

  • 2460
  • 0
Кибер тормозът и социалните мрежи съсипват подрастващите
© Интернет

Децата във Великобритания са измъчвани от самота и ниско самочувствие поради натиска на съвременния живот, твърди благотворителната фондация ChildLine, която отбеляза своята 30-та годишнина. Според организацията новите фактори като кибер тормоз и социалните медии се отразяват негативно на увереността на децата и самоуважението им, пише "Новинар".

От ChildLine предупреждават за поколение от "дълбоко нещастни" младежи, измъчвани от страхове и притеснения, които не са съществували преди три десетилетия. През 1986 г., когато започва да действа 24-часова гореща телефонна линия, най-големи опасения сред децата са били сексуалното насилие, семейните проблеми, физическото насилие и забременяването. Миналата година този набор от проблеми е подменен от семейните отношения, ниското самочувствие и нещастието, тормозът - включително кибер тормоз - и самонараняване. Деца съобщавали за своите опасения, предизвикани от техния имидж онлайн, събирането на приятели в социалните медии и желанието да копирате знаменитости в преследване на своята фикс идея за „перфектно“ тяло.

Изпълнителният директор на Национално дружество за предотвратяване на жестокостта към децата (НДПЖД) Питър Уонлес казва, че в резултат на хилядите телефонни разговори с ChildLine показват, че Великобритания е „нация с дълбоко нещастни деца“. Натискът да се справят с приятелите си и да имат перфектен живот онлайн се добавят към тъгата, която много млади хора изпитват всекидневно.

Според данните от последните проучвания на ChildLine момичетата са по-уязвими от момчетата да бъдат засегнати от ниско самочувствие и нещастие.

Последвайте канала на

Novini.bg
2460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини