Иран откри втори подземен склад за ракети

  • 05 януари 2016 18:31

  • 3454
  • 1
Иран откри втори подземен склад за ракети
©

Иран откри нов подземен склад за ракети. На кадри, показани от държавната телевизия, се виждат складирани ракети с прецизно насочване "Емад". САЩ смятат, че тези ракети могат да носят ядрена бойна глава и нарушават резолюция на Съвета за сигурност на ООН от 2010 г., предаде Ройтерс.

В съобщение на иранската осведомителна агенция Тасним и в излъчения от държавната телевизия репортаж за събитието се посочва, че подземният обект, който се намира в планина и се ръководи от иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, е бил открит от председателя на иранския парламент Али Лариджани. През октомври бяха показани кадри от друг подземен ракетен склад.

Предизвикателният ход да се направи обществено достояние иранската ракетна програма със сигурност ще обезпокои САЩ, тъй като те възнамеряват да отменят почти всички санкции срещу Техеран заради постигнатото споразумение за иранската ядрена програма, отбелязва БТА.

Миналия петък заместник-командващият Корпуса на гвардейците генерал Хосейн Салами заяви, че иранските складове и подземни силози са толкова пълни, че вече не знаят как да складират новите си ракети.

Последвайте канала на

3454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.10 | 10:46

1
Изтрийте от лицето на света всички отрепки в региона !

Добави коментар

Водещи новини