Лозанов и Волгин си размениха остри реплики заради спряното предаване "Деконструкция"

  • 22 декември 2015 14:53

  • 3318
  • 10
Лозанов и Волгин си размениха остри реплики заради спряното предаване "Деконструкция"
© Булфото (архив)

Водещият на предаването системно нарушава разпоредбите на Закона за радиото и телевизията, като допуска в предаването едностранчиво предаване на фактите, в предаването липсва обективност и се налага цензура. В „Деконструкция“ липсва плурализъм при представянето на различните гледни точки и идеи.

Това заяви председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов в интервю за националното радио. Той коментира решението на УС на БНР да свали от ефир предаването „Деконструкция“ с водещ Петър Волгин. Лозанов нарече Волгин най-глезеният журналист в обществените медии, защото въпреки многобройните нарушения е запазил ефира си. В предаването присъства трайно само една гледна точка – мнението на г-н Волгин и на тези, които го споделят, обясни председателят на СЕМ. "Мотивите са отдавна известни. Няма никакво съмнение. Господин Волгин е най-устойчивият нарушител в сферата на обществените медии години наред. Спорът е ясен – той изразява своето мнение, но като водещ трябва да дава достъп и на други гледни точки... Ако ще да е критика на марсианците, ако има друга гледна точка, тя трябва да се чуе в ефира", допълни той. Лозанов напомни, че са водени разговори и са правени какви ли не комбинации, за да се запази предаването, като се осигурят повече гледни точки. Това е тежко и дългогодишно нарушение, категоричен беше Георги Лозанов.

Водещият Петър Волгин нарече спирането на „Деконструкция“ отдавнашна мечта на Георги Лозанов. Критикуваме цялата възможна власт, защити предаването той и поздрави Лозанов за трийсетте сребърника, които, по думите му, е взел с това решение. "Екипът на „Деконструкция“ винаги е критикувал властта, управляващите, които и да са те. Критикували сме президента Росен Плевнелиев и неправителствени организации, които много биха искали да бъдат ментори на българското общество. Критикували сме и чужди НПО, включително такава влиятелна организация като „Америка за България“, и медиите, които се финансират от нея. Актът е срещу предаване, което беше посветено на терористичните атаки в Париж. Какъв плурализъм може да има в подобно предаване? Може би трябваше да поканя някой от „Ислямска държава“? Господарите на господин Лозанов го викат на килимчето и му заповядват да свали това предаване, защото то нарушава комфорта на управляващите. Ръководството на БНР просто сваля предаването, защото хората там трябва да си запазят постовете", категоричен беше журналистът. Според Волгин БНР е трябвало да обжалва акта на СЕМ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3318 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ГОЦЕ

2016.07.14 | 21:32

10
И двамата са подлоги ,ако си друк просто си потърси мотика -22 номер и при Милко на бостана;
Познавач

2016.02.09 | 13:54

9
Лозанов е гнусен первезник!Как го търпят толкова години този мазен и корумпиран демагог направо е чудно! Но, идва винаги "видов ден"!Аллах Акбар!
ДАН

2016.01.24 | 20:05

8
ХИТЛЕР-СТАЛИН-КОМУНИСТИ-ИСЛЯМИСТИ.-----ЗАБРАНИ. ВОЛГИН Е ПРАВ.........
АртеФАКтов

2016.01.24 | 20:04

7
Волгин е нагло червено руско мекере!

2016.01.22 | 16:16

6
ВОЛГИН е ПРАВ ! Лозанов е парцал , лиже гъза на всяка власт! Продажник !

2016.01.22 | 16:16

5
Тоя кога ще го изритат от СЕМ ?! Толкова ли е незаменим !!
АНТИКОМУНИСТ И АНТИЕВРЕИН

2016.01.22 | 16:16

4
Не че съм съгласен с всичко което казва Волгин ,но на всички е известно каква еврейска подметка е Лозанов.Този тип когато и да си му теглил куршума все ще си закъснял

2016.01.22 | 16:16

3
LOZANOV DA SI SMENI PAMPERSITE I DA PORABOTI VURHU GOLYAMATA SI GLAVA
Хигиенист

2016.01.22 | 16:15

2
Най после! Агресивно, арогантно предаване, което насажда страх, несигурност в бъдещето, което води до разделение на нацията, което не предлага никаква алтернатива, където има само една гледна точка, където по телефона и скайп се обаждат винаги едни и същи хора, където, ако все-пак се обади някой със смислен въпрос или критика бива веднага срязван като кисела краставица от водещия и линията му се затваря НЯМА МЯСТО В ЕФИРА НА БНР!

2016.01.20 | 13:06

1
Турскоцигански педал

Добави коментар

Водещи новини