Атанас Мерджанов: Решението на БНР за свалянето на "Деконструкция" е абсурдно

  • 21 декември 2015 18:03

  • 2816
  • 7
Атанас Мерджанов: Решението на БНР за свалянето на "Деконструкция" е абсурдно
© Булфото (архив)

Не ви е срам, дами и господа цензури! В БСП сме възмутени от решението на Управителния съвет на БНР да свали от ефира си предаването "Деконструкция", с водещ Петър Волгин. Взето под груб натиск от страна на председателя на СЕМ и след заплаха от глоба, подобна цензура не прави чест нито на регулатора, нито на общественото радио.

Обвиненията в липса за плурализъм звучат абсурдно за предаване, което в голямата си част предоставя свободна линия за граждани. Коментарите на Волгин, Андролова и Петров са такива, каквито те смятат, че трябва да бъдат и това следва да е достатъчно, за да не им се забранява да упражняват професията си. БСП е най-често критикувана партия, много от водещите на предавания са особено агресивни, когато им гостуват наши представители, но никога - особено, когато сме били на власт! - не сме си позволявали да нарушим принципа на свободата на словото. Напротив, по време на обсъжданията на годишния доклад на СЕМ в парламента, ние бяхме сред малкото, които критикуваха дейността на този орган и подчертаха неговата непотребност, поради начина, по който функционира.

А ако някой счита, че е забранено да се говори открито срещу неолиберализма, американската политика или някое друго явление, нека изготви публичен списък с темите, които са затворени за критика! В медийното пространство, заето от БИГ и ВИП Брадър, няма място за "Деконструкция", така ли? Не ви е срам, дами и господа цензури! Обръщаме се към другите партии и медии с апел за солидарност в защита на свободното слово!

Последвайте канала на

БТА
2816 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Фори

2016.01.20 | 16:05

7
Сега остава на мястото на това предаване да вмъкнат друго на турски език и това вече ще прелее чашата и прага на наглостта!

2016.01.20 | 16:05

6
NAPRED KUM SIYAINITE VURHOVE NA KOMUNIZMA
Ноком

2016.01.20 | 16:05

5
Едно от най-стойностните предавания на БНР. Просто няма друго , което да го замени, малко са и водещите, които да конкурират г-н Волгин. Прочие, свалянето на "Деконструкция" е и приезнание са неговото влияние, както и за усилието на "регулатора" да се наведе в правилната посока доземи. Напред "демократи, Ваш,то знаме е месаля".
X

2016.01.20 | 16:04

4
Какво друго да очакваш от подлоги.
E

2016.01.20 | 16:04

3
Видя се кои са му спонсорите на Волгин. Остава и виза Недялкова да пророни някоя сълза по този повод. То още трябваше да го оставят това предаване да продължи, та съвсем да се стопи "електората" на БСП-то. Отврат, пълна отврат от змиите и гущерите дето ги бълваше Волгин, екипа му и "гостите" му.

2016.01.20 | 16:04

2
айде моля, кога при бай тошо - учителя на сегашния сополив управник е имало свобода на словото, та и сега при неговия достоен ученик-комунист да има подобна глезотия!
АНТИКОМУНИСТ И АНТИЕВРЕИН

2015.12.22 | 14:48

1
едните пионки на кремъл се карат на другите пионки на вашингтон и едни на други се плюят,но видят ли национализъм в миг отново стават първи дружки да защитават интереса на евреина..мръсни подметки

Добави коментар

Водещи новини