Част от малките болници трябва да бъдат закрити, обединиха се Миланов и Ненков

  • 05 декември 2015 10:25

  • 2684
  • 1
Част от малките болници трябва да бъдат закрити, обединиха се Миланов и Ненков
©

Част от малките болници трябва да бъдат закрити. Около тази теза се обединиха в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия директорът на Пирогов проф. Стоян Миланов и бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

Винаги съм гледал на здравната карта като на една мантра, изрази мнение шефът на Пирогов, който бе категоричен, че: „Ние имаме едни прекрасни лекари и за мен системата върви добре“.

Според Мирослав Ненков пък здравният министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва ще бъде подложен на натиск на регионално ниво, за да не затвори болницата в Девин.
„Депутатите на местно ниво ще искат да си запазят местата“, уточни Ненков, коментирайки реформите на министъра.

Мениджърите на местни болници правят чудеса, за да я запазят. Няма логика лекуването на пневмонията в болницата в Девин да струва същите пари, както в Пирогов, подчерта още Ненков.

Миланов подкрепи тезата му, тъй като Пирогов, по думите му може да даде по-качествено лечение, отколкото болницата в Девин.

Пирогов е в незадоволително финансово състояние, изтъкна съдържателят му.

По повод очакванията на министър Москов в Здравната каса са влязат 130 млн. повече, Ненков заяви: „Дълбока заблуда е, че здравето е безплатно. Здравето на всеки от нас е най-ценното притежание, което човек има в живота“.

По темата за данък „вредни храни“ отношение взе проф. Миланов.
„Гони се фискална цел, но тя е дългосрочна. Истинската финансова полза от това, че тук трябва да расте здрава нация, след време съм сигурен, че ще има резултат“.

Последвайте канала на

2684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
коко

2015.12.12 | 00:15

1
Нащето здревеопазване ще се оправи когато кмунистическите професори и доцентчета си отидат.Те сега се мултиплицират и растат в йерархията благодарение на Сергей Игнатов.Тъпи алчни и некомпетентни.Бог да пази българите.

Добави коментар

Водещи новини