Посещението на Камерън е отдавна планирано, каза Даниел Митов

  • 04 декември 2015 18:32

  • 1679
  • 1
Посещението на Камерън е отдавна планирано, каза Даниел Митов
© Булфото

България, Великобритания и Естония са в една тройка по отношение на председателството на ЕС през 2017 г., така че ние трябва да имаме много добре координирана позиция и приоритети именно с Великобритания и с Естония, когато се подготвяме за поемане на това председателство.

Това каза министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, в предаването „Лице в лице” по bTV.

Министър Митов заяви, че това е другата голяма тема, която бе сложена на масата.

„Сътрудничеството вече съществува, но има много неща, които следва да уточняваме. Разбира се миграцията бе сложена на масата – там имаме много общи неща”, обясни министър Митов.

По отношение на бежанската криза – той бе категоричен, че трябва да спрем да говорим за релокация на бежанци, а за тяхното репатриране или връщане.

По думите му по-голямата част от хората, които пристигат в Европа са икономически емигранти.

„Великобритания има огромен опит по отношение на връщането им в държавите по произход на хората, които са пристигнали във Великобритания”, посочи министър Митов. Той уточни, че това става както през инструменти на дипломацията, така и през инструменти, свързани с оказването на бъдеща помощ.

Министър Митов коментира, че самото посещение е договорено отдавна.

 „От дълго време се подготвя посещение на британския премиер в България. От 16 години не беше идвал премиер на Обединеното кралство в София.

От дълго време разговаряме за едно такова посещение, то бе планирано.

Това, че британският парламент взе решение за нанасяне на въздушни удари и буквално часове след това ударите започнаха е съвпадение, породено от обстоятелствата – след атентатите в Париж и поисканата от Франция помощ и съдействие. Така или иначе посещението бе осъществено и то е безкрайно важно, както за България така и за Великобритания”, заяви министър Митов.

Той посочи, че в рамките на разговора, който се води от Великобритания с ЕС има още много какво да се желае. Трябва да се координират усилията, така че мерките да са честни спрямо гражданите на Великобритания и гражданите, идващи от страни на ЕС.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.06 | 19:44

1
Митов и твоето забременяване отдавна е планирано всяка вечер те пълнят - ама не раждаш

Добави коментар

Водещи новини