Валери Симеонов: Съжалявам, не знаем дали ще се увеличи цената на тока

  • 02 декември 2015 08:23

  • 1833
  • 3
Валери Симеонов: Съжалявам, не знаем дали ще се увеличи цената на тока
©

И Господ не може да ви каже дали ще се увеличи цената на тока. Работата на БСП е да създават шок и ужас. Господин Ерменков има основания да се опасява за предстоящата либерализацията на пазара на електроенергията. Ние искаме да не допуснем повишаването на цените при освобождаването на пазара. Трябваше да има разработени няколко варианта, съжалявам, че не стана така, държавата не си свърши работата, каза лидерът на ПФ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в ефира на ТВ7.

До момента не се предприемат никакви сериозни мерки за изваждането на енергетиката от тежкото и финансово състояния. Има два варианта – КТБ или повишаване на цените, за това са виновни управляващите и правителството, категоричен е Симеонов. Ние искаме да се действа с американските централи, чакаме ЕК, но ние не може да си го позволим. Искаме хората да изключват тока си и да седят на студено ли, запита се политикът.

Имаме дефицит в НЕК над 2 милиарда лева. Ще бъдем осъдени по делото Белене. Почти нищо не се прави в момента, министърът се опитва да направи каквото може, но няма подкрепа от премиера и Министерския съвет. Източването на енергетиката продължава от всички, каза Симеонов.

Настояваме и сме внесли законопроект. Искаме незабавно забраняване на нови ВЕИ да източват НЕК. Хората ще видят какви са им сметките и тогава ще усетим дали ще има нови цени на тока, допълва Симеонов.

Бюджетът е балансиран. Трябва да има увеличаване на приходите, това е положителното от миналата година. Укрепването на границата ни е наложително, каза депутатът.

Има сериозна криза в нашите служби. НСО си е държава в държавата, имаме срив на оперативния апарат, който беше внедрен в престъпността. ДПС държи съдебната система, това е много тъжен факт, категоричен е Симеонов. Вижте какво се случва с Бисеров, аз не мога да имам нищо общо с този еничар, възмути се той.

Ще имаме държава каквато си направим, трябва да гласуваме за хора, които искаме, а не за този, който си харесваме или за онзи, който шефа ни казва да гласуваме, укори българското общество Симеонов.

Нормални демократични способи или диктатура, така се променя държавата. Защо се обръща толкова голямо внимание на две жени, които си говорят, не е ли това маньовър за отклоняването на вниманието на обществото от тежките проблеми в енергетиката, каза депутатът.

Полша ще ремонтира самолетите ни на половин цена и затова сделката е изгодна, друг е въпросът, че може да си ги ремонтираме сами. Бойко Борисов говори крайно, явно не може да свикне с българското време все още. Време е да се сложи пропусквателен пункт на магистралите, а не всички да плащат за тях, категоричен е Симеонов.

Последвайте канала на

1833 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бургас - антифен

2015.12.04 | 14:40

3
Слуга на мутрата, изтривалка на Рамадан Кунев. Това е Валерката. Слаба ракия. Менте.
винкел

2015.12.04 | 14:40

2
ти за кого работиш мили ми "ПАТРИОТЕ"????

2015.12.04 | 14:40

1
за ИНТЕРЕСИТЕ на Турция и САЩ разбирасе

Добави коментар

Водещи новини