Адвокатът на Цветан Василев: Комисия няма права да отнема имущество (видео)

  • 02 декември 2015 08:09

  • 2356
  • 2
Адвокатът на Цветан Василев: Комисия няма права да отнема имущество (видео)
©

Няма новина в това, че е запорирано имущество на Цветан Василев. За това дело се знае още от май месец, каза адвокатът на банкера Константин Симеонов.

Вчера бях при Цветан Василев в Белград и обсъдихме новината. По моя информация срока за предявяване на граждански иск тече не от вчера, тепърва предстои сериозна битка. Тази комисия няма право да отнема имущество, категоричен е адвокатът.

Когато се ангажирах със защитата на Василев поисках прокуратурата да отмени задържането му, за да може той да се прибере, силно се намаля желанието на човек да се върне ако искат да го затворят. Действията на прокуратурата са едностранчиви и целенасочени, знаем как беше фалирана КТБ, категоричен е Симеонов.

Ние имаме огромни съмнения и смятаме, че няма да има справедлив процес. Работи се по делото, викат се и разпитват хора, правят се експертизи, не бива да се говори, че делото ще бъде започнато утре, смята адвокатът.

Цветан Василев има идеи да се върне, но иска гаранции за справедлив процес. Срещу него е повдигнато сериозно обвинение, каза Константин Симеонов. Процедурата за екстрадиране от Сърбия е тромава, аз предложих на прокуратурата как да се върне той тук, но те ми се изсмяха. Ако той се върне много неща ще се изяснят във връзка с банката и нейните активи, които се разпарчетосват на парче. Парите опт синдиците се харчат с лека ръка, наемат се хора и фирми за какво ли не, всичко това се пише и се знае, категоричен е адвокатът.

КТБ трябва да бъде разпарчетосана и активите да бъдат отнети като се обезценят, смята Симеонов.

Това, че съм адвокат на Сидеров и Цветанов не може да води до някаква връзка между двамата, завърши той. Делото около Волен Сидеров има много странности, как така се получи., че всички преписки се водят от един и същ прокурор, запита се адвокатът. Има някакъв проблем между Главният прокурор и лидерът на Атака, завърши той.

Последвайте канала на

2356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ели

2015.12.03 | 11:15

2
Да се намерят виновните и да ги осъдят. Това е.
Бай хой

2015.12.03 | 09:01

1
адвокате, и ти си се опари4ил яко може би , ха ха хах

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини