Няколко неща, които пилотите на самолети не искат да знаете

  • 01 декември 2015 20:30

  • 4180
  • 0
Няколко неща, които пилотите на самолети не искат да знаете
©

Ако си мислите, че знаете всичко за турбуленцията, безопасността и храната на борда на самолетите, вероятно ще бъдете приятно изненадани от вътрешната информация, която един пилот би могъл да предложи.

Дори и хората, които летят най-често, може да не знаят, че сутрешните полети минават по-гладко, а някои по-твърди кацания са такива от съображения за безопасност. За параноиците вероятно е добре да знаят, че пилотите спят по време на полетите, а самолетите биват удряни от мълния близо веднъж годишно. Както разкриват потребители на Quora, някои от нещата, които пилотите няма да ви кажат, са именно нещата, които би ви се искало да знаете, пише Daily Mail.

Понякога самолетите се повреждат

Въпреки че ни се иска да си мислим, че самолетите никога не се повреждат, особено докато сме на борда, те всъщност получават изненадващ брой неизправности. Сред тях са спиране на захранването в пилотската кабина, отказ на акумулаторите и дори завършване на полети с работещи само половината двигатели. В повечето случаи обаче неизправностите се отстраняват преди полет или пък се изглаждат по време на полета.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини