Димитър Главчев: Ако няма реформи в МВР, догодина ще има дежавю

  • 01 декември 2015 19:06

  • 2598
  • 4
Димитър Главчев: Ако няма реформи в МВР, догодина ще има дежавю
©

Между първо и второ четене няма много промени в Бюджет 2016. Предложения има много, но в резултат на дебати ще видим какво ще бъде прието и отхвърлено. Това каза в предаването Още от деня по БНТ зам.-председателят на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Той изрази съмнения, че парламентът може да приеме отпадане на привилегиите на служителите в МВР. Главчев напомни, че кабинетът пое ангажимент те да бъдат запазени.

Вече има двустранен добър тон и диалог. Надявам се, че в този тон вече може да се говори за реформи и те ще бъдат постигнати, каза зам.-шефът на парламента.

Той уточни, че в актуализацията на бюджета за догодина най-много пари отново са заделени за МВР и за Министерството на отбраната. Очевидно е, че това са най-нереформираните сектори. Ако не се предприемат реформи, догодина по това време, ще има дежавю. А наистина се надявам следващата година по това време да не говорим за допълнителни средства, каза още Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

По думите му реформата в сектор сигурност трябва да бъде инициирана отвътре, а не да трябва да бъде налагана от финансовото министерство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2598 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пенсионер

2015.12.08 | 06:47

4
Нищо че сме на изживяване но сме милиони и ако им скочихме както полицаите нямаше де да идат но няма будни хора.Все пак те сами ще паднат като дойде баба зима искъпия ток.
До Тачър

2015.12.07 | 19:39

3
Има такива хора, които могат да направят чудеса за доброто на България. По-страшното е, че има сили, които се стремят НИКОГА да не допуснат тези хора до властта. И докато народът не вземе нещата в свои ръце, а това няма как да стане без ВОДАЧ, който не е изменик, нещата няма да се оправят. Ясно е на всвички ни.
тачър

2015.12.07 | 19:38

2
Няма човек с твърда воля ,който да направи необходимите промени/реформи/ нито в МВР, нито в образованието,нито в здравеопазването,нито в МО. Я някой предложи нещо смислено,я са скочили отгоре му преса, телевизия, синдикати и всякаква продажна сволоч и управляващите,които се страхуват само за топлите си места клекнат.Няма хора с визия,които да мислят не за утре,а за пет години напред
читател

2015.12.02 | 05:52

1
Този на снимката не е Главчев, а е Тодор Тагарев.

Добави коментар

Водещи новини