Нинова: Бюджет 2016 вещае финансов срив, икономически застой и обедняване на хората

  • 01 декември 2015 18:56

  • 1826
  • 3
Нинова: Бюджет 2016 вещае финансов срив, икономически застой и обедняване на хората
©

Това е първият бюджет приет без нито едно изказване от министър. Мълчат като риби, натискат копчето като машини цял ден. Така се държат хора, които нямат аргументи. Говорим само ние от опозицията. Това каза депутатът от БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в предаването "Още от деня" по БНТ.

Според нея Бюджет 2016 вещае финансов срив, икономически застой и обедняване на хората.

"Дългът на страната ще нараства. Догодина европейските пари ще са по-малко, а ние нямаме икономика и разчитаме основно на тях. От това ще последва и обедняване на хората. Растат само задълженията на хората. Борисов вчера призова кметовете да вдигат и данъците".

"Миналата година бяхме направили инвестиционен фонд от 500 млн. лева, от които можеха да се възползват всички общини, това е индиректен начин за осигуряване на заетост и подпомагане на трайно безработни. Според разчетите в бюджета догодина от всички безработни 6000 ще си намерят работа. В този бюджет ние предложихме да се възстанови този фонд. Това е лошото в политиката, че няма приемственост, дори за добрите практики", посочи Нинова.

Според нея има опасност догодина болниците да останат без финансиране, дефицитът в НОИ ще се увеличава. 300 лева е прагът на бедност в страната, а 161 лева е минималната пенсия - това е реалността".

"Ние ще настояваме догодина за актуализация на бюджета. Стана практика на ГЕРБ да залагат по-ниски приходи, да ги преизпълняват и да си ги харчат, както намерят за добре. Те си ги събират извънбюджетно и също така си ги харчат. Това го правят от години и то с постановления на МС. В бюджета за следващата година са заложени 2 млрд. лева повече и те ще отидат за предизборни цели", убедена е Нинова.

"Друга практика е да се приемат бюджети по нощите, за да не могат хората да видят какво приемаме. И сега ще заседаваме до 23:30 ч.", отбеляза тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1826 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.03.09 | 23:25

3
Добре, че по ваше време цъфнахме и вързахме, парцал комсомолски...налапай дулото, заедно с другарите от другите партии - все едно и също сте!
oooooooooo

2017.03.09 | 23:25

2
Изчези БОКЛУК !
Чичо

2017.03.09 | 23:25

1
Това новата врачка ли е?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини